''UEFA tepemize çöktü''

''UEFA tepemize çöktü''

Dursun Özbek, Galatasaray'ın UEFA ile yaşadığı mali krize açıklık getirdi.

UEFA’nın 2014 yılında Galatasaray’a zararlarını azaltması adına süre verilidiğini hatırlatan Özbek, bu süre dolmadan UEFA’nın “tepelerine çöktüklerini” söyledi. Yakın zamanda Galatasaray’ın zararlarını azaltacak hamleleri gerçekleştireklerini ifade eden Özbek, bunun için hazırladıkları aksiyon planının 8 Şubat Pazartesi günü açıklacağını söyledi.

İşte Özbek’in açıklamalarından satırbaşları:

“UEFA geçmiş yönetime bu zararı azaltmaya yönelik faaliyetler göster demiş. O günkü yönetim ben futbolculara 90 milyon Euro’dan fazla para ödemeyeceğim diye taahhütte bulunmuş, 95 milyon Euro ödenmiş. 19 milyon Euro’dan fazla transfer yapmayacağım demişsin, 27 milyon Euro yapmışlar.”

“Taahhüt olarak bir settle agreement yapılmış 2014’te. Galatasaray’a 2 yıl daha izleme süresi verilmiş. Bu süre dolmadan UEFA tepemize çöktü. Şu anda izleme süresinde olmamız gerekirken, 8-9 ay evvel tepemize çöktüler. Bizim söylemlerimizi dineldiler. Bir üst kurum var hakimler kurulu gibi. Galatasaray’ın durumu bu diye ilettiler. Bu anlaşma yapılırken belki daha dikkatli olunması gerekirdi. Galatasaray 350-400 milyon Euro hacmi olan büyük bir şirket. Başka kulüplere 4-5 sene izleme süresi veriliyor. 2 sene süre verilince Galatasaray’a siz bunu yapamasınız deyip tepesine çöküyorlar.

“23 şubatta orada duruşmamız var. Savunmamızı yapacağız. Savunmamızız hazırladık. Bu mektup UEFA’dan geldikten sonra 10 milyon Avro zarara inmek amacımız, sadece UEFA dediği için değil. Yüksek seviyede zararla sürdürülebilirlik söz konusu değil. Benim Galatasaray’a başkan olma hedefimde bunlar yatıyor. Bu gidişatı görüyordum. Biz trende bakarsak 2015-16 szonu için hem UEFA hem TFF’ye gönderdiğimiz projeksiyonda 26 milyon Euro zarardayız.”

“ZARARI 10 MİLYON’A ÇEKMEK OLASI”

“Bu mektuba bağlı olarak 10 milyon Euro gerekli olduğu için bir aksiyon planı hazırladık. Verilen bir karardan mali olarak etkileniyoruz. 10 milyon Euro’ya inmek için aksiyon planını hazırladık. Buradaki kampanya taraftara yönelik, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya. Bu sorunun sadece Galatasaray’ı değil Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yüksek seviyede çalışanımız var. Sponsorlarımızla ilgili hareketlerimiz var. Detaylarını 8’inde açıklamayı uygun görüyorum. Bu zararı 10 milyona çekmeyi olası görüyorum. Bu son 10-15 senede gelen tarz Galatasaray’ı sürdürülebilir olmaktan çıkarıyor.”

“Transfer bir denge içinde yapılırsa faydalı. Transfer ayağını yorganına göre uzatma işi ile ilgili. Taraftar yeni heyecan için transfer istemekte haklılar. Aynı zamanda Galatasaray’ın geleceğini inşa etmek için belirli şeylerle yetinme ihtiyacı var. Mustafa hoca ile bir program yaptık. Noktasal transferdi bunlar. Ayrıca takımımız yaşlı bir tkaım. 30 yaş ortalamasında bir takım. Geleceği hazırlamak adına bir plan yapmıştık. Ben UEFA’dan böyle bir mektup beklemiyordum içerik olarak. Galatasaray’ı turnuvaların dışına atmak buna çözüm değil. Mali bir olayın cezası sportif olmamalı. Galatasaray’ı turnuvaların dışına itmek kimseye yarar sağlamayacaktır. İlk defa UEFA böyle bir olayla karşılaşıyor ve ilk defa Galatasaray gibi bir markaya ceza verilmesi gündemde. Dolayısıyla UEFA’da da bir tereddüt var. Duygun abi döneminde 70 milyonluk zararı 55 milyona indirdik. Ben geldiğimden itibaren bu zararı 55 milyondan 26 milyon Euro’ya indirdik. Maksat Galatasaray’ı yok etmek değil herhalde. İzleme süresini uzatın UEFA’ya. Lütfen bize izleme süresini uzatın. Göreceksiniz ki bu tabloyu düzelteceğiz dedim. Benim zaten buraya geliş amacım bu.”