Aatif Chahechouhe fırtınası

Aatif Chahechouhe fırtınası

Aatif Chahechouhe, milli aradaki çalışmalarda bir hayli istekliydi.

Teknik Direktör Dick Advocaat’ın göreve başladığı günden bu yana kadroda fazla düşünmediği Aatif Chahechouhe, milli aradaki çalışmalarda bir hayli istekliydi. U21 takımı ile önceki akşam yapılan maçta 2 gol kaydeden Faslı futbolcu forma mücadelesini bırakmadığını gösterdi. Advocaat’ın, performansını yükselten Aatif’i pazar günü Aytemiz Alanyaspor’la oynanacak karşılaşmanın kadrosuna almayı planladığı bildirildi. Bu arada Fenerbahçe dün izin yaptı. Sarı-lacivertli futbolcular, Alanyaspor maçının hazırlıklarına milli takımlardan dönen isimlerin de katılımıyla bugün devam edecek.

Kadıköy’de forvet arkası

Emenike’nin yüksek performansı sebebiyle şimdilik ileri uçta forma şansı bulması zor olan Robin van Persie’nin özellikle iç saha maçlarında forvet arkasında oynaması gündeme geldi. Ozan’ın 2 ay takımdan uzak kalacak olması sebebiyle orta sahadaki sıkıntıya çözüm arayan Dick Advocaat, ilk etapta buraya Alper’i düşünüyor. Ancak Van Persie’nin hazır hale gelmesiyle birlikte, Mehmet Topal ve Josef’in önünde, oyun kurucu olarak oynama ihtimali de bulunuyor. Hollandalı geride kalan bazı maçlarda 10 numara pozisyonunda görev yapmıştı.

Millilere takip

Sarı-lacivertli takımın teknik heyeti, milli takımlarda bulunan oyuncuları yakından takip etti. Teknik Direktör Dick Advocaat’ın yardımcıları bu süreçte oyuncuların hem sağlık durumları hem de performanslarıyla ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Şener, Ozan, İsmail, Mehmet Topal, Volkan Şen, Salih Uçan, Moussa Sow, Martin Skrtel ve Simon Kjaer milli takımlarda mücadele etti. Ozan Tufan dışındaki oyuncular milli maçlarda sakatlık yaşamadan takıma döndü.