Advocaat derbide kimi oynatacak ?

Advocaat derbide kimi oynatacak ?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ı, Galatasaray ile oynanacak derbi öncesi zor bir seçim bekliyor.

Sarı-lacivertli takımda savunma hattı bu maçta yine değişmeyecek. Orta saha ve hücumda ise birçok alternatif bulunuyor. Altı pozisyon için yeri garanti olan isimler Souza, Volkan Şen ve Robin Van Persie.

Sakat Jeremian Lens ve cezalı Mehmet Topal’ın görev almayacağı karşılaşmada geriye kalan üç bölge için Hollandalı hoca, Ozan, Aatıf, Alper, Neustadter, Sow, Emenike, Stoch ve Fernandao arasında tercih yapacak.

Fenerbahçe’de derbi mesaisi devam ediyor. Sarı-lacivertli takımda en çok merak edilen konuların başında ise Lens’in yerine kimin oynayacağı geliyor. Hollandalı yıldız sakatlığı sebebiyle derbi maçta forma giyemeyecek.

Teknik Direktör Advocaat’ın en çok güvendiği isimlerin başında gelen tecrübeli futbolcunun sakatlanması tüm planları bozdu. Teknik heyet, Lens’in boşluğunu doldurabilmek için günlerdir çalışma yapıyor.

Sow bir adım önde

Bu bölgede oynayabilecek en güçlü isim Alper gibi gözükse de teknik heyetin ilk etapta Sow ve Emenike üzerinde durduğu öğrenildi. Kjaer’in dönmesiyle bugünden itibaren tam kadro taktik çalışmalara geçecek olan sarı-lacivertli ekipte, hazırlanan taktik planların saha içi uygulaması ve denemeleri hayata geçirilecek.

Bu çalışmaların ardından nihai kadro ortaya çıkacak. Ancak şu anki plan takımın en önemli ismi olan Lens’in boşluğunu Sow ya da Emenike’den biriyle doldurmak. Bu iki isim arasında da öne çıkan futbolcu oyun disiplini ve savunmaya katkısı ile Sow oldu.

Ozan forma istedi

Durumu merak edilen bir diğer isim ise Ozan Tufan. Mehmet Topal’ın cezalı olması sebebiyle orta sahada ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Sakatlığı sebebiyle takımdan ayrı kalan Ozan bu hafta itibariyle takımla çalışmalara başladı. Fiziksel durumu bugünkü dayanıklılık testinden sonra ortaya çıkacak olan milli futbolcu, Advocaat ile özel bir görüşme yaparak derbide forma giymek istediğini ve kendini hazır hissettiğini söyledi.

Kararsız kaldı

Sakatlığı tam olarak geçse de Hollandalı hocanın futbolcunun tekrar sakatlanma riski sebebiyle bu konuda henüz karar vermediği ifade edildi.

Fenerbahçe’deki son duruma bakıldığında savunma hattı belli. Orta saha ve hücum hattında ise birçok alternatif bulunuyor. 6 pozisyon için yeri garanti olan isimler; Souza, Volkan Şen ve Van Persie. Advocaat geriye kalan üç bölge için Ozan, Neustadter, Aatıf, Alper, Emenike, Moussa Sow, Stoch ve Fernandao arasında tercih yapacak.