Arena'da Cimbom'a şok !

Arena'da Cimbom'a şok !

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında İstanbul Başakşehir ile kozlarını paylaşıyor. Karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi.

Lider Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta Başakşehir'in son 11 dakikadaki gollerine engel olamadı. 2-2 biten maçla Arena'da büyük şok yaşandı. Sarı kırmızılılarda takımın en iyisi Yasin Öztekin'in oyundan alınması ve o andan sonra oyunun terse dönmesi eleştiri yarattı.

SEMİH KAYA KADRODA YOK

 Galatasaray'da üst üste sakatlıklar yaşayan Semih Kaya, İstanbul Başakşehir maçında da forma giyemedi. Sarı-kırmızılı ekibin devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalan ve ardından Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Manisaspor ile yapılan müsabakada 90 dakika oynamasına karşın, ağrıları olması nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Semih, hafta içi gerçekleştirilen antrenmanda bu kez sağ üst ön adale grubunda zorlanma oluşmasından dolayı İstanbul Başakşehir karşısında da forma görev almadı.

BAŞAKŞEHİR'DE 6 GALATASARAYLI

İstanbul Başakşehir'in Galatasaray karşısına çıktığı 18 kişilik kadroda 6 eski sarı-kırmızılı oyuncu bulundu.
 Konuk ekibin ilk 11'inde, Galatasaray'ın altyapısından yetişen isimlerden Alparslan Erdem, Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun ile daha önce sarı-kırmızılı formayı giyen Yalçın Ayhan yer aldı. Yedekler arasında da yine daha önce Galatasaray'da oynamış isimlerden kaleci Ufuk Ceylan ve Mehmet Batdal şans buldu. Öte yandan Ufuk Ceylan, maç öncesi ısınan Galatasaray kaleci ekibinin yanına giderek hasret giderdi. Ufuk, kaleci antrenörü Claudio Taffarel, kaleciler Muslera ve Sinan Bolat'la selamlaşıp bir süre sohbet etti. 

Galatasaray böylece 2-0 öne geçtiği maçta rakibiyle 2-2 berabere kalmaktan kurtulamadı ve 1 puana razı oldu.

Süper Lig'de yarın Beşiktaş Kayseri Erciyes'le karşılaşırken, Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak.


MAÇ ÖZETİ
Diğer sayfada

 

[PAGE]

M.S. Karşılaşma 2-2 eşitlikle sona eriyor.

90. DK:Hızlı gelişen İstanbul Başakşehir kontra atağında orta alanda topla buluşan Cenk Şahin, savunmada Hamit ile paralel topu sürüyor. Kaleci Muslera açılarak ceza yayı sağ çaprazında Cenk Şahin'e müdahale ediyor ve hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. DK:Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

90. DK:Galatasaray'da Aurelien Chedjou, İstanbul Başakşehir yedek kulübesi ile girdiği gergin dialog sonrasında sarı kart görüyor.

90'. DK:Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Selçuk kafa ile pasını altıpas alanına indirmek istiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

90. DK:İstanbul Başakşehir'de kaleci Volkan vakit geçirmeye yönelik hareketlerinden dolayı sarı kart görüyor.

90. DK:Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

85. DK: GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Cenk Şahin ile beraberliği yakalıyor. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Tayfun Pektürk havadan uzun pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki Edin Visca'ya gönderiyor. Edin Visca yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslara'nın müdahalesinden sonra savunmada Aurelien Chedjou'dan seken top altıpas alanı içerisinde Cenk Şahin'in önünde kalıyor. Cenk Şahin bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

79. DK:GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Mehmet Batdal'ın golü ile farkı bire indiriyor. Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Tayfun Pektürk ortasını sağ kale direği hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada savunma ile birlikte topa yükselen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

77. DK:İstanbul Başakşehir cephesinde son oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Uğur Uçar ve Marcio Mossoro oyundan alınırken yerlerine Tayfun Pektürk ve Mehmet Batdal oyuna dahil oluyor.

74. DK:Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

72'. DK:Ceza yayına hareketlenen Edin Visca yerden sert vuruyor ancak bu top ceza sahası çizgisi üzerinde takım arkadaşı Mahmut Tekdemir'de kalıyor. Mahmut dönerek sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak Muslera sağ köşeye uzanıyor ve bu topun gol olarak değer kazanmasına izin vermiyor.

70. DK:İstanbul Başakşehir'de Yalçın Ayhan kısa süreli sakatlık geçiriyor.

67. DK:Sağ kanatta topla buluşan Uğur Uçar son çizgiye inmeden ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Marcio Mossoro gelen topu altıpas sol çaprazına doğru indiriyor. Topla buluşan Edin Visca bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

66. DK:Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyundan alınırken yerine Blerim Dzemaili oyuna dahil oluyor.

65. DK:Galatasaray gole çok yaklaştı. Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin yerden sert vuruyor ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

62. DK:Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

60. DK:İstanbul Başakşehir cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alparslan Erdem oyundan alınırken yerine Cenk Şahin oyuna dahil oluyor.

59. DK:Oyunun bu bölümünde konuk ekip İstanbul Başakşehir kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

57. DK:Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisindeki Hamit Altıntop'un önünde kalıyor. Hamit bekletmeden çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

54. DK:İstanbul Başakşehir'de Stephane Badji ceza yayı sol çaprazına uzak mesafeden doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

53. DK:Konuk ekip İstanbul Başakşehir kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

51. DK: İstanbul Başakşehir'de Marcio Mossoro, rakibi Selçuk İnan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

49. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Umut Bulut ile farkı ikiye çıkartıyor. Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahasına giriyor ve yerden pasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Umut Bulut yerden tek vuruşuyla topu filelere gönderiyor.
 

46. DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sabri Sarıoğlu oyundan alınırken yerine Tarık Çamdal oyuna dahil oluyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı İstanbul Başakşehirli futbolcuların vuruşuyla başlıyor.

İ.Y. Hakem Bülent Yıldırım ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK. Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

43. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Selçuk İnan ile öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen atakta Sabri Sarıoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Selçuk İnan sağ ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.


40. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Bruma orta alanı geçmek isterken rakibi Alparslan Erdem'in müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Alparslan Erdem sarı kart ile cezalandırılıyor.

39. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Edin Visca son çizgiye inerek yerden ortasını gönderiyor ancak savunmada Aurelien Chedjou bu topa müdahale ediyor.

38. DK: İstanbul Başakşehir gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Jeremy Perbet'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Alparslan Erdem bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

37. DK: Galatasaray'da Olcan Adın, rakibi Edin Visca'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

34. DK: Ceza yayı sol çaprazına topla birlikte hareketlenen Wesley Sneijder ara pasını savunma arasına kaçan Umut'a gönderiyor ancak kaleci Volkan Babacan çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

32. DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

31. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Koray Günter kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

29. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Umut yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan uzanarak bu topu çıkartıyor. Boşta kalan top altıpas sol çaprazına açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Yasin bekletmeden topu altıpas alanına çeviriyor ancak bu noktada bulunan Wesley Sneijder'in pozisyonu ofsayt.

26. DK: Oyunun bu bölümünde yapılan karşılıklı faullerle mücadele devam ediyor.

23. DK: Savunma arasına atılan pasa hareketlenen Edin Visca sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera uzanarak bu topun gol çizgisini geçmesine engel oluyor.

21. DK: Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri Sarıoğlu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Umut Bulut'dan seken top altıpas çizgisi gerisinde Yalçın'a çarpıyor ve kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

19. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Edin Visca yerden sert vuruyor ancak savunmada Aurelien Chedjou bu topa kayarak müdahale ediyor ve kaleye ulaşmasına engel oluyor.

17. DK: Ceza sahası sol çaprazı gerisinde topla buluşan Yasin Öztekin pasını ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Selçuk İnan'a gönderiyor. Selçuk bu mesafeden doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

14. DK: İstanbul Başakşehir'de Ferhat Öztorun kısa süreli sakatlık geçiriyor.

11. DK: Sağ kanattan topla birlikte hızlı çıkan Bruma rakibi Ferhat Öztorun tarafından faule maruz kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Bülent Yıldırım, Ferhat'ı sarı kart ile cezalandırıyor.

9. DK: Galatasaray'da Wesley Sneijder, orta alan mücadelesinde rakibi Marcio Mossoro'yu faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

8. DK: İstanbul Başakşehir'de Alexandu Epureanu, rakibi Umut Bulut'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

7. DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

5. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk pasını Sabri'ye veriyor. Sabri bekletmeden ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

3. DK:Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

1. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Edin Visca pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Jeremy Perbet'e gönderiyor. Jeremy Perbet'in vuruşu savunmadan dönüyor ve ceza yayı sol çaprazına açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Stephane Badji gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

1. DK: Müsabaka Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


Ev sahibi Galatasaray sahasında oynadığı son üç maçın ikisini kazanırken birinde berabere kaldı. Konuk ekip İstanbul Başakşehir deplasmanda oynadığı son üç maçın ikisini kazanırken birinde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Galatasaray’ın rakibi İstanbul Başakşehir’e karşı galibiyetlerde 6-3 üstünlüğü bulunurken 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray’ın kaydettiği 18 gole karşılık İstanbul Başakşehir ise attığı 14 gol ile cevap verdi.

Geride bıraktığımız 23 hafta sonunda Galatasaray topladığı 51 puan ile ligin zirvesinde bulunurken İstanbul Başakşehir ise topladığı 39 puan ile 6. sırada yer alıyor.

Türk Telekom Arena’da oynanacak müsabakada hakem Bülent Yıldırım düdük çalacak.

Spor Toto Süper Ligin 24. Hafta mücadelesinde Galatasaray ile İstanbul Başakşehir karşı karşıya geliyor.


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

 

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray ile İstanbul Başakşehir karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadele Türk Telekom Arena'da oynanacak.

Zorlu mücadeleyi, tecrübeli hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Lig TV'den naklen yayınlanacak mücadeleyi dilerseniz hem mobil cihazınızdan hem bilgisayarınızdan Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.

GALATASARAY, İSTİKRARLI SAVUNMAYA KARŞI

Ligde geride kalan haftada derbi maçta Fenerbahçe'ye 1-0 yenilmesine rağmen averajla Beşiktaş'ın önünde yer alarak liderliğini sürdüren sarı-kırmızılı ekip, kendi seyircisi önünde 3 puan arayacak.

Sezonun ilk yarısındaki maçta rakibine 4-0 kaybeden "Cim Bom", sergilediği istikrarlı futbolla dikkati çeken ve ligin en az gol yiyen (15) takımı olan İstanbul Başakşehir önünde kritik bir mücadele verecek.

TT ARENA'DA 100. RESMİ MAÇ!

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir ile sahasında karşılaşacak Galatasaray, Türk Telekom Arena'da 100. resmi maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Galatasaray, Türk Telekom Arena'da oynadığı 99 resmi maçta, 63 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, 99 maçta 193 gol attı, kalesinde 109 gol gördü.

Yeni stadında ilk resmi maçına 23 Ocak 2011'de Sivasspor karşısında çıkan Galatasaray, Servet Çetin’in golüyle maçı 1-0 kazandı. Sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'daki ilk tam sezonu olan 2011-2012 ve 2012-2013'ü şampiyon olarak kapattı.

GALATASARAY SÜRPRİZ İSTEMİYOR

Galatasaray ile İstanbul Başakşehir, Süper Lig'de 14. kez karşı karşıya gelecek.

Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette geride kalan 13 maçtan 8'ini Galatasaray, 3'ünü İstanbul Başakşehir kazandı, 2'si de berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın 23 golüne, İstanbul Başakşehir 15 golle yanıt verdi.

Sezonun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maçı ev sahibi ekip 4-0 kazandı.

GALATASARAY'DA 4 KRİTİK EKSİK

İstanbul Başakşehir maçı öncesi Galatasaray'da cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu teknik heyeti düşündürüyor.

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Burak Yılmaz ve Hakan Balta'nın yanı sıra bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo ile sağ üst ön adale grubunda zorlanma bulunan Semih Kaya'dan faydalanamayacak.

Takımda Semih Kaya, Hamit Altıntop ve Yekta Kurtuluş ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

ABDULLAH AVCI İDDİALI

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Lider bir takım ile oynayacağız. Hamza hoca geldikten sonra oyun planında değişiklikler oldu. Derbiden sonra baskılı bir oyunla başlayacaklardır. Bizde bu baskıyı nasıl kırarız, oyuna nasıl ortak oluruz diye çalışmalar yaptık. Galatasaray liderse bizde onların bir altında Avrupa Ligi'nde oynamak için mücadele eden bir takımız. Yarışımız farklı bir yarış. Galatasaray için ne kadar önemliyse bizim içinde o kadar önemli bir maç olacak. Cebimize ne koymaya çalışacaksak, oyun içinde bunu koyma çalışacağız. Oyunun başından sonuna kadar içinde olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Doka'nın sakatlığı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Avcı, "Önümüzdeki hafta Salı günü bizimle birlikte başlayacak. Mossoro iyileşti, Epureanu'un cezası vardı, bitti. Yalçın da bizimle birlikte büyük ihtimalle sahada olacak" şeklinde konuştu.

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

İŞTE İLK 11'LER

GALATASARAY:Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Koray Günter, Olcan Adın, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Bruma, Wesley Sneijder, Umut Bulut

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR:Volkan Babacan, Uğur Uçar, Alexandru Epureanu, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun, Stephane Badji, Mahmut Tekdemir, Alparslan Erdem, Edin Visca, Marcio Mossoro, Jeremy Perbet

SAAT: 19.00
STAT: TT ARENA 
HAKEM: BÜLENT YILDIRIM 
YAYIN: SPOR3.COM