Aslan'ın 9. sağ bek transferi !

Aslan'ın 9. sağ bek transferi !

G.Saray, son 10 yılda dünyada en çok sağ bek transferi yapan takım oldu.

Devre arası transfer çalışmalarını sürdürenGalatasaray, Martin Linnes'i İstanbul'a getirdi. Sarı-kırmızılı ekibin yeni sağ beki Molde’den Martin Linnes olurken, Galatasaray bu transferle birlikte sağ bek konusunda Avrupa’nın diğer büyük şampiyonlarına fark atmış oldu.
 
Galatasaray’da Sabri Sarıoğlu uzun yıllardır sağ bekte gelen her teknik direktör tarafından tercih edilse de, sarı-kırmızılı takım daha iyi bir sağ bek bulma konusunda ısrarcı tavrını sürdürdü. Galatasaray 2002/2003 sezonundan bu yana sağ beke 8 transfer yaptı. Sarı-kırmızılılar bu alanda Avrupa’nın önde gelen ve kendi gibi şampiyonluk mücadelesi yapan rakiplerine de büyük fark attı.
 
Martin Linnes, Galatasaray son 14 sezondaki 9. sağ bek transferi oldu. Sağ bek transferi konusunda sarı-kırmızılılara en çok yaklaşabilen takım 7 transfer ileLiverpool olurken, Barcelona, Juventus, Paris SG ve Juventus son 14 sezonda sadece 4’er sağ bek transferine imza attı.
 
İşte rakamlarla Avrupa’da şampiyonluk mücadelesi veren takımların sağ bek transferleri (2002/2003’den bu yana) :
 
Borussia Dortmund, Bayern Münih, Manchester United - 3 sağ bek transferi
Juventus, Paris SG, Barcelona, Real Madrid - 4 sağ bek transferi
Chelsea, Atletico Madrid - 5 sağ bek transferi
Liverpool - 7 sağ bek transferi
Galatasaray - 9 sağ bek transferi (Linnes ile birlikte)
 
Avrupa’nın önde gelen şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerinin büyük çoğunluğu 14 sezonluk süreci ortalama 4 sağ bek transferiyle kapatırken, Galatasaray’da bu sayının Linnes ile birlikte 9’a yükselecek olması, transferlerdeki hataları da göz önüne seriyor. Sarı-kırmızılı taraftarlar da artık ciddi anlamda sağ bek sorununun çözülmesini isterken, sosyal medyada ve spor basınında Martin Linnes’in bu bölge için yeterli olacağı konuşuluyor.
 
Galatasaray’ın 2002/2003 sezonundan bu yana sağ beke yaptığı transferler:
 
Cihan Haspolatlı, Abel Xavier, Cesar Prates, Serkan Kurtuluş, Emmanuel Eboue, Salih Dursun, Veysel Sarı, Tarık Çamdal, Martin Linnes (2015/2016)

1-20160113121340.jpg

Sporx