Beşiktaş ile Galatasaray 342. kez karşı karşıya !

Beşiktaş ile Galatasaray 342. kez karşı karşıya !
Güncelleme:

Beşiktaş ile Galatasaray, Süper Lig'de oynayacakları maçla birlikte 342. randevularına çıkacak.

22 Ağustos 1924 yılında başlayan Beşiktaş-Galatasaray rekabeti, bugün saat 19.30’da Vodafone Park'ta tekrar yaşanacak.

İki takım o tarihten bugüne kadar toplam 341 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda 120 kez sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, 108 kez de siyah-beyazlılar rakibini mağlup etti. 113 maçta kazanan taraf çıkmadı. Aslan 480 gol kaydederken, siyah-beyazlılar da 448 golle karşılık verdi.

Beşiktaş'ta derbi heyecanı yaşayacak 5 isim

Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta 5 futbolcu, siyah-beyazlı forma ile ilk kez Cimbom’a karşı mücadele edecek. Beşiktaş, Süper Lig’in 14. haftasında Vodafone Park’ta Galatasaray’ı konuk edecek.

Şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürmek için bu maçı mutlak kazanması gereken Kartal’da ilk kez derbi heyecanı yaşayacak 5 isim bulunuyor. Siyah-beyazlıların sezon başında kadrosuna kattığı futbolculardan Pepe, Negredo, Medel, Lens ve Orkan şans bulmaları halinde Beşiktaş forması ile Galatasaray’a karşı ilk defa ter dökecek.

İşte derbinin muhtemel 11'leri !İşte derbinin muhtemel 11'leri !

 

En değerlisi Talisca

İki takımdaki futbolcular kıyaslandığında en değerli isim olarak Beşiktaş'ta kiralık forma giyen Anderson Talisca ön plana çıkıyor.

Siyah-beyazlı takımda kiralık olarak ikinci sezonunu geçiren Talisca, 60,7 milyon lirayla takımının en değerli oyuncusu olarak dikkati çekiyor.

Beşiktaş'ta orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup'un değeri 56,1 milyon olarak tahmin edilirken, forvet Cenk Tosun'un değeri ise 49 milyon lira olarak aktarıldı.

Siyah-beyazlı takımda Jeremain Lens'in 46,7, Gökhan Töre 37,4, Gary Medel de 35 milyon liralık piyasa değerleriyle öne çıkan diğer oyuncular oldu.

Tolga Ciğerci ve Latovlevici yok

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci ile ameliyat edilen Iasmin Latovlevici, derbi maçta forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı olan Jason Denayer'in durumu ise bugün yapılacak antrenmandan sonra netlik kazanacak.

Aytemiz Alanyaspor maçında aldığı dirsek darbesi nedeniyle yüz kemiğinde kırık oluşan Serdar Aziz'in ise özel maske ile maçta görev yapması bekleniyor.

Tosic ve Medel'in cezası bitti

Beşiktaş'ta sarı kart cezaları biten Dusko Tosic ve Gary Medel, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde derbi karşılaşmasında görev alabilecek.

Teleset Mobilya Akhisarspor maçında dördüncü sarı kartlarını gören Tosic ve Medel, cezaları nedeniyle 13. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde görev alamadı.

Seçiniz...