Beşiktaş o transferi böyle bitirecek !

Beşiktaş o transferi böyle bitirecek !

Siyah-Beyazlılar, Jeremy Mathieu için 7 milyon Euro isteyen Barcelona’ya satın alma opsiyonlu kiralama teklif sunmaya hazırlanıyor.

Yeni sezon öncesinde savunma hattını dünyaca ünlü bir savunmacıyla doldurmak için çalışmalarını yürüten Siyah-Beyazlılar, Barcelona’nın Fransız yıldızı Jeremy Mathieu’nün peşine düşmüştü. 32 yaşındaki stoper için Barça’yla menacerler aracılığıyla ilk teması kuran ve 1,92’lik futbolcunun bonservisini soran yönetime, Katalan devinden 7 milyon Euro’luk cevap geldiği öğrenildi.
 
Bu futbolcuyu 2 sezon önce İspanya La Liga temsilcisi Valencia’dan 20 milyon Euro karşılığında transfer ettiklerini hatırlatan Barcelona cephesinin bu geri dönüşü sonrasında ilk olarak Kartal’ın hesabı şaştı...
 
Planlar bozuldu ama...
 
Tecrübeli futbolcuyu düşük bir bonservis bedeliyle takıma kazandırmayı planlayan Beşiktaşlı idarecilerin, 7 milyon Euro’luk talebin ardından Barcelona’ya karşı bir öneri sundu. Takımıyla 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Fransız futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi hazırlayan Başiktaş Yönetimi’nin; bu öneriyi gelecek hafta Barcelona’ya sunacağı bildirildi. Barcelona’ya kiralama bedeli olarak 2 milyon Euro ödemeyi taahhüt edecek olan Kara Kartal’ın, opsiyon maddesini ise 3 milyon Euro olarak belirlediği konuşuluyor.
 
Ayrılmaya sıcak bakıyor

 
2014-15 sezonunda Valencia’dan transfer olduğu Barcelona’da ilk döneminde 41, geçen sezon ise 32 mücadelede görev yapan Jeremy Mathieu, teknik direktör Luis Enrique’nin isteği sonrasında transfer edilen stoper Samuel Umtiti’nin takıma kazandırılmasıyla kadroda geri plana düştü.
 
Katalan teknik adamın yeni dönemde Barcelona’nın stoper kurgusunu Gerard Pique ile Javier Mascherano üzerine kurması; Thomas Vermaelen ile son transfer Samuel Umtiti’yi ise alternatif isimler olarak belirlemesi bekleniyor. Bu sebepten dolayı forma şansı azalan Mathieu’nün de ayrılmaya sıcak baktığı konuşuluyor.

Fanatik