Beşiktaş'a Atınç Nukan piyangosu

Beşiktaş'a Atınç Nukan piyangosu

Atınç Nukan'ın takımının Bundesliga'ya yükselmesi, Beşiktaş'a 1 milyon Euro daha kazandırdı.

Beşiktaş'ın sezon başında Red Bull Leipzig'e sattığı Atınç Nukan, takımının Bundesliga'ya yükselmesinin ardından sözleşmesindeki madde gereği siyah-beyazlı kulübe 1 milyon euro daha kazandırdı.

Sezon başı Beşiktaş'tan Almanya 2. Lig takımlarından RB Leipzig'e 5 milyon Euro karşılığında transfer olan Atınç Nukan'ın takımının Bundesliga'ya yükselmesi ile Siyah Beyazlılar 1 milyon Euro daha alacak olması hem Kartal'ın hem de Atınç'ın yüzünü güldüren en önemli faktör.
 
BUNDESLİGA'DA HEDEF: ÖNCE KALICI OLMAK
 
Bir proje takımı olan ve ilk sezonda hedefleri olan Bundesliga'ya yükselen RB Leipzig önümüzdeki yılki hedefi ise Almanya 1.Ligi'nde kalıcı olmak. 
 
Atınç'ın RB Leipzig performansına bakıldığında ise geçirdiği sakatlık sebebi ile bekleneni veremediğini görüyoruz. 25 Temmuz da başlayan Almanya 2. Ligi'nde takımı ile ilk 2 maçta 90 dakika forma giyen genç oyuncu, Almanya Kupası maçında Osnabrück'e karşı ilk yarının sonlarına doğru geçirdiği şanssız sakatlık sonucu yaklaşık olarak 2 ay formasından uzak kaldı. Uzun bir aranın ardından ilk kez ligde 16. hafta maçında Karlsruher'e karşı 90. dakikada oyuna giren Atınç, 17. hafta karşılaşması Duisburg maçında ise 63. dakika oyuna girdi ve takımı adına ilk golünü attı. 
 
GERÇEK PERFORMANSINA ULAŞAMADI
 
RB Leipzig ile istediği performansa bir türlü ulaşamayan ve inişli çıkışlı bir grafik çizen genç stoper 33 haftası biten  Almanya 2. Ligi'nde 11 maçta toplamda 553 dakika süre alırken 1'de gol attı. Stoper mevkii dışında zaman zaman hocası tarafından ön libero mevkiinde de oynatılan Atınç Nukan 2 kez de Almanya Kupası maçında forma giydi. 
 
Öte yandan Atınç Nukan'ı RB Leipzig'e transfer olmasındaki en önemli isim olan takımın teknik direktörü Ralf Rangnick yerine Bundesliga takımlarından Ingolstadt'ın Teknik Direktörü Ralp Hasenhüttl ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

DHA