Beşiktaş'a piyango !

Beşiktaş'a piyango !

Beşiktaş’ta, Ersan’dan Kerim’e, Atınç’tan Franco’ya kadar birçok futbolcuya cazip teklifler geldi.

Bir dönem Nihat Kahveci, John Carew ve İlhan Mansız gibi yıldızlarını yurt dışına satarak kasasını dolduran Beşiktaş, o günleri bile geçebilecek transfer hareketliliği yaşıyor. Tarihinde bu sezonki kadar teklif almayan siyah-beyazlılar, üç sene önce başlatılan yeniden yapılanmanın meyvelerini topluyor. İşte Demba Ba ve Töre haricinde Avrupa’dan teklif alan oyuncular:

ERSAN: Demba Ba gibi Shangai Shenheu ekibinin talip olduğu Ersan Gülüm’e bir teklif de Malaga’dan geldi. Her iki kulüp bu oyuncuya 3.5 milyon euro teklif ederken, Beşiktaş 5 milyondan aşağıya inmiyor.

ATINÇ: Avrupalı scout ekiplerinin hedefinde olan genç stoperle özellikle Alman kulüpleri ilgileniyor. Borussia Dortmund, Hamburg ve Mönchengladbach’ın 21 yaşındaki Atınç’ı kadrolarına katmaya çalıştıkları öğrenildi. Üç kulübün menajerler aracılığıyla Beşiktaş’a 4,5 milyon euroya kadar bonservis önerdikleri belirtildi.

MİLOSEVİC: İsveçli stopere sakatlığı yüzünden uzun süre forma giyememesine rağmen önemli teklifler geliyor. Bu durum siyah-beyazlı yöneticileri bir hayli şaşırttı. İsveç’in son olarak Norveç’le oynadığı dostluk maçında 90 dakika forma giyen Milosevic için Tottenham ve Sunderland’ın 4-5 milyon euroyu gözden çıkardıkları vurgulandı.

FRANCO: İspanyol ve Portekiz kulüplerinin talip olduğu Franco’ya en ciddi teklif Porto’dan geldi. Beşiktaş’a 4-5 milyon euro ödemeye hazır olan Porto’nun ayrıca Opare’yi takasta kullanmak istediği iddia ediliyor.

OĞUZHAN: Aston Villa üst üste ikinci sezon genç oyuncu için Beşiktaş’ın kapısını çaldı. Geçen sene 4 milyon euro öneren İngiliz ekibinin bu kez teklifini daha da artırdığı belirtildi.

KERİM: Newcastle ve West Bromwich, Premier Lig tecrübesi olan genç yeteneğin peşine düştü. İngiliz ekipleri 3 ile 4,5 milyon euro arasında bir bonservisi gözden çıkardı ancak Beşiktaş’ın rakamı düşük bularak teklifleri geri çevirdiği ortaya çıktı.