Beşiktaş'ın Eden Hazard'ı

Beşiktaş'ın Eden Hazard'ı

Aras Özbiliz'i olumlu ve olumsuz yönleriyle tartıya çıkaran Rus gazeteci Karamazov, Beşiktaş'ın çok iyi bir transfer yaptığını söyleyerek bir tehlikenin ise altını çizdi.

Beşiktaş'ın yeni transferi Aras Özbiliz'i, oyuncuyu yakından tanıyan Rus gazeteci Dmitriy Karamazov Skorer'e anlattı. Siyah-beyazlıların oldukça önemli bir ismi kadrosuna kattığını belirten Sport Express internet sitesi yazarı Karamazov, Ajax altyapısından yetişen 25 yaşındaki futbolcunun öne çıkan yanlarını ve aynı zamanda zayıflıklarını gözler önüne serdi:

'Sürati ve şutlarına dikkat'

"Aras Özbiliz Spartak Moskova'ya oynadığı her maçta önemli katkılar sağladı. Futboluyla beğeni toplayan oyuncunun en önemli özelliği sürati. Kanatta topla buluştuğunda çok seri bir şekilde sıfıra inebiliyor ve buradan içeri kestiği toplarla tehlike yaratıyor. Hızı ve tekniği adam eksilterek içeri katetmesini sağlıyor. Kenardan olduğu kadar içeri katederek uzaktan çektiği şutlarla da büyük tehlike yaratıyor çünkü çok sert ve düzgün şutları var. Stilini ben Chelsea'nin yıldızına benzetiyorum. Beşiktaş Eden Hazard'ı aldı diyebilirim".

'Spartak onu bıraktı, çünkü...'

Böylesine önemli bir oyuncuyu kulübünün neden bıraktığını sorduğumuz Karamazov, oyuncunun sakatlık sorununun kulübü bu kararı almaya ittiğini söyledi: "Bu önemli özelliklerine karşın Aras, Spartak taraftarları için çok popüler bir figür olamadı. Bunun en önemli nedeni yaşadığı sakatlıklar. Bİr türlü istikrarlı bir grafik yakalayamadı. Sadece geçen sene, 2014 Mayıs'ından 2015 Mayıs'ına kadarki bir senelik dönemde, sahalardan uzak kaldığı bir periyot yaşadı".

'Bazen takımı unutuyor'

Ermeni futbolcunun siyah-beyazlı oyun anlamında en önemli eksikliğini "Bazen bir takım oyuncusu olduğunu unutuyor" şeklinde özetleyen Rus gazeteci, kendisinin siyah-beyazlı ekibe yapacağı katkının sadece bir tek nedene bağlı olacağını savundu: "Aras Özbiliz çok iyi bir futbolcu. Beşiktaş çok iyi bir transfere imza attı. Eğer burada yaşadığı sakatlık sorunlarını Türkiye'de yaşamazsa, yeni takımına büyük katkı sağlar".

Milliyet