Beşiktaş'ın kabusu bitti

Beşiktaş'ın kabusu bitti

Siyah-beyazlı takımda resmi maçlar başladıktan sonra hiçbir futbolcu ciddi sakatlık yaşamadı.

Sağlık ekibinin başına Sarper Çetinkaya’nın getirilmesinin yanı sıra Şenol Güneş’in, salon ve yenileme çalışmalarına ağırlık vermesi sakatlık kâbusunun sona ermesinde başrolü oynadı

Beşiktaş’ta sakatlık kâbusu yeni sezonla birlikte sona erdi. Geçen sezon arkası gelmeyen sakatlıklarla boğuşan, tesislerdeki zeminden, Slaven Bilic’in antrenman tekniğine kadar birçok konuda araştırma yapan siyah-beyazlılar, Şenol Güneş döneminde şimdiye kadar ciddi bir sakatlık olmamasının sevincini yaşıyor.

Beşiktaşlı yöneticiler bu tablonun arkasında Teknik Direktör Şenol Güneş ve yardımcıları ile sağlık ekibinin bulunduğunu dile getirdi. Güneş’in görevine başlar, başlamaz sağlık heyetinde değişikliğe gitmesi ve yeni antrenman yöntemleri nedeniyle sezon başından beri adale sakatlıklarının yaşanmadığı ifade edildi. Sağlık Heyeti Başkanı Doktor Sarper Çetinkaya’nın radikal değişiklikler yaptığı da ortaya çıktı. Geçen sezon bazı oyuncuların kişisel doktor ve fizyoterapistlerinin tesislere alınmadığını öğrenen Çetinkaya, bilgi paylaşımı şartıyla futbolculara bu konuda serbestlik tanıdı. Şenol Güneş’in kendi kurmaylarıyla hazırladığı kişiye özel antrenman programlarıyla, oyuncuların adale sakatlıklarını en aza indirmeyi hedeflemesinin de, sakatlıkların azalmasında çok önemli rol oynadığı aktarıldı. Siyah-beyazlı teknik heyetin özellikle salon programı ve yenileme çalışmalarına büyük önem verdiği, sakatlıkların azalmasında bu durumun da etkili olduğu vurgulandı.
Olcay Şahan dışında geçen sezon bütün oyuncular sakatlıkla boğuşmuştu. Bu sezon ise resmi maçlar başladıktan sonra ciddi bir adale sakatlığı yaşayan oyuncu olmadı. Beşiktaş Yönetimi’nin sakatlıklarla mücadele konusunda Şenol Güneş ve sağlık ekibine tam destek vermeyi sürdüreceği ifade edildi.

Milliyet