Boyko'nun sorununu açıkladı...

Boyko'nun sorununu açıkladı...

Ukraynalı eski milli futbolcu Tsykhmeistruk, Boyko'nun sorunun psikolojik olduğunu açıkladı.

Beşiktaş'ın Dnipro'dan kadrosuna kattığı ancak ilk maçlarıyla camiada hayal kırıklığı yaratan Denys Boyko için Ukrayna'dan açıklama geldi. 28 yaşındaki file bekçisi Türkiye Kupası'ndaki iki Konyaspor maçında forma giyerken kalesinde üç gol görmüş, yediği gollerdeki hatasıyla siyah-beyazlıların kupaya veda etmesinin sorumlusu olarak gösterilmişti.

Skorer'e konuşan eski Ukraynalı milli futbolcu Eduard Tsykhmeistruk, vatandaşına sahip çıktı ve bunun geçici bir dönem olduğunu ifade etti. Profootball TV'de yorumculuk yapan Tsykhmeistruk Kartal'ın kupada yeşil-beyazlı ekibe karşı oynadığı iki maçı da izlediğini ve deneyimli file bekçisinin performansını bizzat gördüğünü dile getirdi.

Eduard Tsykhmeistruk şunları söyledi:

"Boyko iki talihsiz maç oynadı ve maalesef iyi bir başlangıç yapamadı. Uzaktan gelen şutla gelen goldeki hatası kendisine güveninin henüz gelmediğini gösteriyor. Bence tüm sorunu sadece psikolojik. Yoksa iyi bir kaleci olduğuna şüphe yok. Türkiye'deki futbol ortamına alışması gerekiyor. Ukrayna'da statlarda bu kadar baskı altında oynamazsınız.

Bence Beşiktaş taraftarının beklentileri onda büyük bir baskı yaratmış. Sadece bir tane iyi maç çıkarması, işleri tekrar yoluna koyması için ona yeterli olacaktır. Beşiktaş'taki kötü başlangıcı bizi de üzdü çünkü EURO 2016 için Ukrayna'nın da kendisine ihtiyacı var. Zamanla forma gireceğini ve bildiğimiz Boyko olmasını bekliyoruz".

Milliyet