Davutoğlu: ''Kara Kartal bu stattan...''

Davutoğlu: ''Kara Kartal bu stattan...''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vodafone Arena için dört temennide bulundu.

Başbakan Davutoğlu, “Kara Kartal, al bayrağı temsil ettiğinde bu stattan hiçbir zaman boynu bükük çıkmasın. Bu stat, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Yaşayan bir spor tesisi olsun. Estetik görüntüye zarar verecek bir unsur bu statta yer almasın” dedi.

Vodafone Arena’nın açılışında kürsüye çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşiktaş’ın simgesi “Kartal”ın Selçuklu’nun da sembolü olduğunu söyledi, bu stat için dört temennide bulundu.

“Tarihi bir gün... Çünkü Kartal evine dönüyor” diyerek sözüne başlayan Davutoğlu, “1903 yılında Beşiktaş doğduğunda, devletimizin kalbi Dolmabahçe ile Yıldız Sarayı arasında atıyordu. Beşiktaş o gün bugündür devletiyle birlikte yürüdü, devletiyle birlikte sevinip üzüldü” dedi.

Statla ilgili dört temennisinin olduğunu dile getiren Davutoğlu şöyle devam etti:

“Kara Kartal, al bayrağı temsil ettiğinde bu stattan hiçbir zaman boynu bükük çıkmasın inşallah. İkincisi, bu stat sadece başarının değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir centilmenlik dışı hareketin olmadığı stat olsun. Üçüncüsü, yaşayan bir spor tesisi olsun.

Dördüncü temennim, bu mekanın Beşiktaş camiasınca önemini bildiğimiz için, hepimizin gönlündeki husus, bu stadın estetik görüntüsüydü. Bu estetik görüntüye şu veya bu şekilde zarar verecek bir unsurun bu statta yer almamasıdır. Başarılı, nezih ve milletimizin ahlakına uygun, centilmence müsabakaların yapılmasını temenni ediyorum. Bu statta milli birlik ve beraberliğimizi teyit edecek başarılar nasip etsin.”