De Souza'da Pereira uyanıklığı

De Souza'da Pereira uyanıklığı

Josef de Souza transferinin, teknik direktör Vitor Pereira'nın uyanıklığı sayesinde gerçekleştiği ortaya çıktı.

Porto'dan ayrılırken Josef de Souza'nın sonraki sözleşmelerini şekillendiren Vitor Pereira ve ekibi, oyuncunun üç yıl sonra Fenerbahçe'nin yolunu tutmasını sağladı.

Fenerbahçe'nin gerçekleştirdiği Josef de Souza transferinin, teknik direktör Vitor Pereira'nın uyanıklığı sayesinde gerçekleştiği ortaya çıktı. Sao Paulo'nun en önemli yıldızlarından olan ve teknik direktör Osorio'nun en önemli gözdesi olarak baktığı oyuncuyu bırakmak istemediği ancak buna mecbur kalındığı belirlendi.

Brezilyalı futbolcu için ödenecek 8 milyon euroluk bonservis bedelinin, oyuncunun kontratındaki serbest kalma maddesi olduğu tespit edildi. Vitor Pereira'nın, eski öğrencisinin sözleşmesindeki bu maddeden haberi olduğu, dolayısıyla başka önemli kulüplerin de istediği oyuncunun kendisiyle anlaşılmasının takımdan koparılması için yeterli olduğuna dikkat çekildi.

Bu durumda eli kolu bağlı kalan Sao Paulo'nun, kontrattaki miktarı ödeyen sarı-lacivertlilere futbolcusunu vermekten başka çaresi kalmadı. Ödenecek bonservisin önemli bir bölümü de, eski kulübü Porto'ya gidecek. 26 yaşındaki futbolcunun sözleşmesine tüm bu şekli verenin de de eski kulübü Porto olduğu saptandı. Josef de Souza'nın Vitor Pereira ile birlikte çalıştığı dönemde, takımdan ayrılırken, ileriki sözleşmelerinin o dönemki ekip tarafından şekillendirildiği, bunun da bugün Fenerbahçe'ye transferinin yolunu açtığı öğrenildi.