Denys Boyko İstanbul'a geldi !

Denys Boyko İstanbul'a geldi !

Ukrayna'lı kaleci İstanbul'da Siyah-Beyazlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Siyah-Beyazlılar, yılan hikayesine dönen 1 numara işinde mutlu sona ulaştı... Başkan Fikret Orman'ın bizzat yürüttüğü operasyon sonunda Dnipro ile 4 milyon Euro'ya anlaşma sağlandı. 27 yaşındaki Ukraynalı kaleci de 3.5 yıllık imza atacak. Siyah Beyazlı kulüp oyuncunun kulübü Dnipro'yla görüşmelere başlandığını da resmen KAP'a bildirdi.

Ukraynalı futbolcu İstanbul'a geldi...

 
Aracına güçlükle ulaştı
 
Beşiktaş'ın Ukrayna Ligi ekibi Dnipro'dan transfer ettiği Denys Boyko, öğle saatlerinde İstanbul'a geldi. Boyko'nun yoğun ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşadığı görüldü. Kendisini bekleyen araca güçlükle ulaşan Boyko, havalimanında taraftarların ricasını kırmayıp üçlü de çektirdi.
 
Antalya Belek'te kamp yapan Dnipro kafilesiyle dün vedalaşan Boyko, yarın sabah sağlık kontrollerinden geçecek.
 
27 yaşındaki Ukraynalı kaleciyi Atatürk Havalima'nında 100'e yakın siyah-beyazlı taraftar karşılarken, ufak çaplı izdihamda yaşandı. Beşiktaş'ın yeni transferi Denys Boyko'nun Beşiktaşlı yöneticilerle görüşeceği ifade edilirken, buradan daha sonra Ukraynalı kalecinin konaklaması için ayarlanan otele geçilecek. Boyko'nun yarın sabah saatlerinde ise sağlık kontrollerinden geçeceği bildirildi.
 
Beşiktaş'a söz verdi ve sözünden dönmedi
 
Yaz transfer döneminde takımın kaleciye ihtiyacı olduğunu düşünen Siyah Beyazlı Yönetim ilk alternatif olarak Dnipro'nun kalecisi Boyko'yu listenin bir numarasına yazdı. UEFA tarafından Avrupa'da yılın en başarılı 3 kalecisinden biri olarak gösterilen Ukraynalı kaleci ie ilgilenmeye başlayan yönetim teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in getirilmesi ile bu düşüncesinden vazgeçmek zorunda kaldı.3 yerli kaleci ile lige devam etmek isteyen Şenol Güneş ''Elimizde 3 iyi kaleci var.Önce O'nların durumunu görüp,ona göre karar vereceğiz''demiş ve lige de 3 yerli kaleci ile başlamıştı.
 
Boyko sözünü tuttu
 
Ancak Cenk Gönen'in Galatasaray'a gitmesi ile başlayan sayısal yetersizliğe Tolga'nın formsuzluğu ve yoğun eleştiriler de eklenince kaleci transferi için yeniden düğmeye basıldı.

Devre arası transfer dönemi gelmeden temaslara başlayan ve yeniden yollara düşen Dış Transferin usta ismi Erdal Torunoğulları Boyko için Dnipro'nun kapısını çalmaya başladı.

İşi ağırdan alan ve tok satıcıyı oynayan Ukrayna ekibi Boyko'yu başka takımların da istediğini söyleyerek 5 milyon Euro'dan kapıyı açmıştı.

Bu arada Beşiktaş taraftarının ününü bilen Denys Boyko,Siyah Beyazlı takımda oynamak için Erdal Torunoğulları'nın teklifini kabul etti ve Türkiye'de oynamak için söz verdi.

28 yaşındaki kaleciyi Avrupa pazarında daha yüksek fiyatlara satmak isteyen Dnipro ise Beşiktaş'ın tekliflerini ısrarla redderek oyuncuyu Sevilla ve Dynamo Kiev'in de istediğ kozunu masaya koydu.
Ancak Erdal Torunoğulları'na verdiği sözden dönmeyen Denys Boyko her defasında Sevilla ve Dynamo Kiev'den gelen teklifleri ısrarlı bir şekilde geri çevirerek sadece Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyledi.Hatta transfer görüşmelerinde ortaya çıkan pürüzlerde ''Ben Beşiktaş'ta oynayacağım,başka bir takıma gitmeyeceğim.'' diye Dnipro'ya adeta rest çeken Ukraynalı kaleci bu transaferin gerçkleşmesinde büyük pay sahibi oldu.

Yaklaşık 1 ay süren transfer pazarlığının sonunda ilk başta 5 Milyon Euro isteyen Dnipro dün itibari ile 3.3. milyon Euro'ya ikna oldu ve böylece Boyko'nun Beşiktaş'a transferi gerçekleşti.
 
İşte Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı açıklama;
 
'Denis Boyko'nun transferi ile ilgili olarak Kulübü FC Dnipro ile görüşmelere başlanmıştır.'
 
Denys Boyko kimdir?
 
1988'de Kiev'de doğan Denys Boyko, futbol yaşantısında Dinamo Kiev'de başladı. 2001 yılında henüz 13 yaşındayken Dinamo Kiev'in altyapısında giren filebekçisi, 2005 yılında başkent ekibiyle profesyonel futbol kariyerini başlattı.
 
2005'ten 2014'e kadar bonservisi Dinamo Kiev'de bulunan kaleci, 9 sene boyunca Dinamo Kiev, Dinamo Kiev II ve Dinamo Kiev III takımlarının formasını giydi.  Yine bu 9 yıllık süre içinde sırasıyla CSKA Kiev, Obolon Kiev, Kryvbas ve Dnipro'ya kiralanan Boyko, 2013-14 sezonunda 1 sene boyunca kiralık olarak formasını giydiği Dnipro'ya, 2014 yılında bonservisiyle beraber gitti.
 
Boyko, Dnipro'nun geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan takımının da kalesini koruyan isimdi. 1.94 boyundaki dev kaleci, Ukrayna'nın hemen hemen tüm alt yaş kategorileri milli takımlarının da formasını terletti.
 
2014 yılında Ukrayna Milli Takımı formasını da sırtına geçiren Boyko, şimdiye dek 3 kez A milli oldu ve Ukrayna'nın, EURO 2016 kadrosunda da yerini alacak.