Diego'nun kaderini o belirledi

Diego'nun kaderini o belirledi

Portekizli hoca en önemli hücum silahlarından birini kaybedince, sarı­lacivertli ekibin daha alışkın olduğu tek forvetli düzene rotayı kırdı.

Görevi devraldığında oyun planını 4­4­2 üzerine inşaa etmek isteyen Portekizli hoca en önemli hücum silahlarından birini kaybedince, sarı­lacivertli ekibin daha alışkın olduğu tek forvetli düzene rotayı kırdı. Bu hamle bugünün tohumlarını atarken, 'takımda yeri yok' denilen Diego gibi bir yıldız da yeniden kazanıldı.

Fenerbahçe’de sadece 5 aydır görevde olan ve yeni bir proje ile göreve başlayan Teknik Direktör Vitor Pereira, iki kritik kırılma anı yaşadı.

İlk olarak görevi devraldığında hücum futbolu üzerine kurgu yapan Portekizli hoca, Şampiyonlar Ligi için son derece hayati olan Shakhtar Donetsk eşleşmesinde bile bu sistemden taviz vermemişti.

Yeni transferler Jose Fernandao ve Van Persie haricinde Moussa Sow gibi önemli bir opsiyonu bulunan Pereira, 4­4­2 üzerine oyun inşa etmişti. Hatta Sow’un ısrarla esas yerinin geçmiş dönemlerdeki gibi kanat değil, merkez forvet olması gerektiğini kaydeden 47 yaşındaki antrenör, Diego konusunda da kararsızlığa düşmüştü.

Brezilyalı yıldıza sağ ve sol kanatlarda görev veren tecrübeli çalıştırıcı, Sow’un transferin bitimine 3 gün kala ayrılmasıyla planlarını bozmak zorunda kaldı. Kısa sürede forvete takviye yapamayan sarı­lacivertliler, tek forvet düzenine döndü. Bu konuda Van Persie’yi bile yedek bırakarak sorunlar yaşayan Vitor Pereira, yedek kulübesinde alternatif yaratma çabasına girdi ve bugünlerin tohumlarını attı.

Diego’nun talihi

Fenerbahçe’de Moussa Sowlu kadroya göre dizayn edilen sistemde 4­4­2’li bir oyun düşünülünce Diego’ya yer açmakta sorun yaşanmıştı.

Hatta sarı­lacivertliler ilk haftada Eskişehirspor’u 2­0 yenerken performansıyla fark yaratan Diego, hocasını kara kara düşündürmüştü. Sow’un ayrılışıyla oyun sistemi tamamen Diego üzerine kurgulandı. Vitor Pereira, Brezilyalı yıldızı oyun sisteminde 8 numara olarak kullanacağını açıkladı.

Milliyet