Dönüşü muhteşem oldu

Dönüşü muhteşem oldu

Sakatlığının ardından takıma dönen Podolski, Antalya karşısında takımını ipten aldı.

Bu sezon ilk lig maçına çıkan sarı-kırmızılı oyuncu, çıktığı 31 lig maçında 15. golünü attı.

Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında sakatlanan Lukas Podolski, 50 gün aradan sonra takıma bir döndü, pir döndü. Antalyaspor karşısında ikinci yarıda oyuna giren yıldız futbolcu golleriyle takımını kurtaran isim oldu.

Karşılaşmaya yedek olarak başlayan Alman oyuncu, ikinci yarıda Sneijder’in yerine forma giydi. Takımının 1-0 yenik durumda olduğu sırada hem savunmada Sabri-Cavanda değişikliğine giden teknik direktör Jan Olde Riekerink, Sneijder’in arka adalesinden sakatlanmasının ardından takıma yeni dönen oyuncusunu sahaya sürdü.

Geçen sezon attığı 13 golle Galatasaray’ın en golcü oyuncusu olan Lukas Podolski, 2016-17 sezonunda ilk kez Antalyaspor karşısında forma giydi. Alman oyuncu Süper Lig’de oynadığı 31 maçta 15 gole ulaştı. Podolski, toplamda 15 gol-8 asist ile 23 gole doğrudan katkı yaptı. Podolski maç başına 0,74 gole katkı ortalaması ile oynarken (lig maçları) 64 şutta 34 isabet sağladı.

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Nigel de Jong, Kolbeinn  Sigthorsson, Serdar Aziz ile Martin Linnes ve Salih Dursun, karşılaşmanın kadrosunda bulunmadı.

Etiketler antalya podolski sakat