Fenerbaçe yeniden lider !

Fenerbaçe yeniden lider !

Fenerbahçe, ligin son sırasındaki Balıkesirspor'u 4-3 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 29. hafta maçında Fenerbahçe ile Balıkesirspor karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan müthiş mücadelede Fenerbahçe, iki kez yenik duruma düşmesine rağmen Balıkesirspor'u 4-3 mağlup etti.

Süper Lig'de zirveyi çok yakından ilgilendiren karşılaşmada Fenerbahçe, Balıkesirspor'u gol düellosunun ardından 4-3 yendi ve maç fazlasıyla lider oldu. 

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, Balıkesirspor ile yaptıkları mücadeleyle, Spor TotoSüper Lig'de 4 maç sonra 11 kişilik kadroda yer aldı. Ligde en son 24. haftada Fenerbahçe'nin deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği maçta 11'de yer alan sarı-lacivertli futbolcu, 25. haftada Beşiktaş derbisinde ikinci yarıda forma giymiş, 26. haftadaki Çaykur Rizespor ve 27. haftadaki Bursaspor maçlarında sakatlığı nedeniyle yer almamıştı. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz ile Serdar Kesimal 18 kişilik kadroda yer almadı.

Balıkesirspor'da sakatlığı bulunan Gökhan Ünal maç kadrosunda yer almadı.

Şükrü Saracoğlu'ndaki karşılaşmanın ilk yarısı inanılmaz bir düelloya sahne oldu. 8. dakikada Caner'in nefis goliyle başlayan gol düellosunda 15. dakikada Isaac'ın kafa golüyle beraberlik sağlandı. 21. dakikad konuk takım şok bir golle öne geçti. Berkan Emir'in kullandığı korner atışında kaleci Volkan Demirel'in tek elle yumrukladığı topu Vargas kafayla altıpasa gönderdi. Kulusic, dönerek yaptığı vuruşta topu ağlara göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi. Ancak bu üstünlük de 5 dakika sürdü.  26. dakikada sol kanatta topu taca bırakmak isteyen Sercan Yıldırım'dan topu kapan Caner Erkin'in ortasında ön direkte Webo arkaya aşırdı. Ceza alanı içinde müsait durumda bulunan Diego, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maçta skora bir kez daha eşitlik geldi. Bu gol Brezilyalı'nın ligdeki ilk golü oldu. 

İlk yarıdaki goller bununla da bitmedi. 40. dakikada sağda taç çizgisine yakın yerde serbest atış kullanan Berkan Emir'in kaleye doğru gönderdiği top, ileri çıkan Volkan Demirel'in büyük hatası sonucu ağlara gitti ve Balıkesirspor bir kez daha öne geçti: 2-3. Ancak Fenerbahçe bu gole de hemen cevap verdi. 44. dakikada ceza alanı dışında sol çaprazdan serbest atış kullanan Diego'nun ceza alanına gönderdiği topu Sow, kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu ve devre 3-3 sona erdi. 

Sarı lacivertliler, böylece ilk kez sahasındaki bir maçın ilk yarısında 3 gol yemiş oldu.  

İkinci yarıya Selçuk ve Emenike'yi alarak başlayan İsmail Kartal, bu değişikliğin meyvesini 5 dakika geçmeden aldı. 50. dakikada Emenike'nin vuruşunu tamamlayan Sow kendisinin 2. takımının 4. golünü atarak skoru 4-3'e getirdi.  
İkinci devrenin tamamında oyundaki üstünlüğünü bırakmayan Fenerbahçe, beklenmedik derecede zorlandığı karşılaşmayı 4-3 kazandı ve puanını 63'e çıkarıp maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

FENERBAHÇE-BALIKESİRSPOR: 4-3

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 46 Selçuk Şahin), Kuyt (Dk. 46 Emenike), Diego, Sow, Webo (Dk. 88 Meireles)

BALIKESİRSPOR: Emrullah Şalk, Uğur Akdemir, Kulusic, Glumac, Berkan Emir, Sercan Yıldırım (Dk. 54 İlhan Depe), Eray Ataseven (Dk. 72 Zec), Vitor Gomes, Isaac (Dk. 54 Aykut Çeviker), Vargas, Muğdat Çelik

GOLLER: Dk. 7 Caner Erkin, Dk. 26 Diego, Dk. 44 ve 50 Sow (Fenerbahçe), Dk. 15 Isaac, Dk. 21 Kulusic, Dk. 40 Berkan Emir (Balıkesirspor)
SARI KARTLAR: Dk. 39 Alves, Dk. 52 Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Dk. 45+1 Eray Ataseven, Dk. 59 Vitor Gomes, Dk. 85 Uğur Akdemir, Dk. 90+1 Glumac (Balıkesirspor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Bülent Yıldırım maçın son düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe, rakibi Balıkesirspor'u 4-3 mağlup ediyor ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturuyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Sağ kanatta Emmanuel Emenike'ye yatarak sert müdahalede bulunan Tomislav Glumac sarı kart görüyor.

88. DK: Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raul Meireles oyuna giriyor ve Pierre Webo oyundan çıkıyor.

85. DK: Rakibi Diego'nun ayağına sert müdahalede bulunan Uğur Akdemir sarı kart görüyor.

83. DK: Ceza yayı önü hafif sol taraftan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir kaleye şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

82. DK: Rakibi Ermin Zec'e ceza sahasının önünde sert müdahalede bulunan Gökhan Gönül sarı kart görüyor.

81. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Pierre Webo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kale direğine çarptıktan sonra oyun alanına geri dönüyor ve Balıkesirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

80. DK: Caner Erkin'in pası ile topla buluşan Emmanuel Emenike sol taraftan ceza sahasına girdikten sonra yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak kaleci Emrullah Şalk topu kornere çelmeyi başarıyor.

77. DK: Caner Erkin sol kanattan ortasını yapıyor ancak Tomislav Glumac topu uzaklaştırmayı başarıyor.

73. DK: Muğdat Çelik'in pası ile ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan İlhan Depe şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

72. DK: Balıkesirspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eray Ataseven oyundan çıkıyor ve Ermin Zec oyuna giriyor.

69. DK: Aykut Çeviker'in pasına sol kanatta hareketlenen İlhan Depe için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

67. DK: Diego'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ortasını yapıyor ancak top, kaleci Emrullah Şalk'ta kalıyor.

63. DK: Rakibi Vitor Gomes'ten topu kapan Mehmet Topal ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top, Balıkesirspor defansından geri dönüyor.

62. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Berkan Emir altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel topu kontrol etmeyi başarıyor.

60. DK: Ceza yayı gerisinden kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bruno Alves şutunu çekiyor ancak baraja çarpan top kornere çıkıyor.

59. DK: Ceza yayı gerisinde top kapma mücadelesinde Caner Erkin'in ayağına basan Vitor Gomes sarı kart ile cezalandırılıyor.

56. DK: Selçuk Şahin ceza sahasına uzun pasını atıyor. Altıpasın önünde topu sırtı dönük bir şekilde kontrol eden Emmanuel Emenike pasını geriye çıkarıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Pierre Webo gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

54. DK: Balıkesirspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sercan Yıldırım oyundan çıkıyor ve İlhan Depe oyuna giriyor.

54. DK: Balıkesirspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ronald Vargas kenara geliyor ve Aykut Çeviker oyuna giriyor.

52. DK: Orta alandan hızlı çıkmak isteyen Muğdat Çelik'e yatarak sert müdahalede bulunan Selçuk Şahin sarı kart görüyor. Bu kart ile birlikte Selçuk, haftaya oynanacak olan Medicana Sivasspor maçında cezalı duruma düşüyor.

50. DK: Moussa Sow maçtaki 2, ligdeki 13. golünü kaydediyor.

50. DK: Emmanuel Emenike ligdeki 3. asistini yapıyor.

50. DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Moussa Sow'ın golü ile 4-3 öne geçiyor. Sağ kanattan başlayan atakta Gökhan Gönül ortasını yapıyor ancak Balıkesirspor defansından dönen top Emmanuel Emenike'de kalıyor. Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor. Kaleye yönelen topu altıpas önünde iyi takip eden Moussa Sow kale ağzında topa dokunuyor ve top ağlarla buluşuyor.

48. DK: Caner Erkin sol kanattan ortasını altıpas üzerine yapıyor. O noktada Tomislav Glumac topu karşılıyor. Ceza yayı gerisinde topu önünde bulan Gökhan Gönül gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

46. DK: Fenerbahçe ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlıyor. Dirk Kuyt ve Alper Potuk oyundan çıkarken, Emmanuel Emenike ve Selçuk Şahin oyuna giriyor.

46. DK: Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile ikinci yarıya Balıkesirspor başlıyor.


45. DK: Bülent Yıldırım ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı 3-3 eşitlik ile sona eriyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Orta alanda rakibi Diego'ya sert müdahalede bulunan Eray Ataseven sarı kart ile cezalandırılıyor.

44. DK: Diego maçtaki 2, ligdeki 5. asistini yapıyor.

44. DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Moussa Sow'un golü ile skoru 3-3'e getiriyor. Ceza sahası dışı sol taraftan kullanılan serbest vuruşta Diego ortasını yapıyor. Altıpas gerisinde sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Moussa Sow kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

42. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Caner Erkin altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Balıkesirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

40. DK: GOOOLLL!!! Balıkesirspor, Berkan Emir'in golü ile 3-2 öne geçiyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir sol ayağı ile ortasını yapıyor. Doğrudan kaleye yönelen top kaleci Volkan Demirel'in üzerinden geçerek ağlarla buluşuyor.

39. DK: Sağ kanatta rakibi Ronald Vargas'a sert müdahalede bulunan Bruno Alves sarı kart görüyor. Bu kartla birlikte Bruno Alves haftaya oynanacak olan Medicana Sivasspor maçında cezalı duruma düşüyor.


36. DK: Sol kanatta topla buluşan Ronald Vargas altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktaya savunma arasından iyi hareketlenen Isaac Promise bomboş bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

36. DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül pasını Dirk Kuyt'a veriyor. Kuyt, ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top, takım arkadaşı Alper Potuk'a çarptıktan sonra uzaklaşıyor.

33. DK: Dirk Kuyt'ın pasında topla buluşan Diego topu sağına aldıktan sonra ceza yayının sağından şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

33. DK: Ceza sahası dışında topa sahip olan Moussa Sow şık hareketlerle ceza sahasına girdikten sonra altıpas gerisinden sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

32. DK: Isaac Promise'ın pasına sağ kanatta hareketlenen Muğdat Çelik için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

30. DK: Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

28. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego ön direğe ortasını yapıyor ancak Sercan Yıldırım topu uzaklaştırıyor.

26. DK: Pierre Webo ligdeki 3. asistini yapıyor.

26. DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Diego'nun golü ile eşitliği yakalıyor. Sol kanatta rakibi Sercan Yıldırım'dan topu kapan Caner Erkin altıpasın öne tarafına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Pierre Webo topu arkaya aşırtıyor. Altıpasın gerisinde topu iyi takip eden Diego gelişine şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

23. DK: Savunma arkasına atılan pasa ceza sahasının sol köşesinde hareketlenen Pierre Webo için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

21. DK: Ronald Vargas ligdeki 5. asistini yapıyor.

21. DK: GOOOLLL!!! Balıkesirspor, Ante Kulusic'in golü ile 2-1 öne geçiyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Berkan Emir altıpas içerisine ortasını yapıyor. Kalesinden çıkan Volkan Demirel topu uzaklaştırmak istiyor ancak top kısa düşüyor. Penaltı noktasında topu takip eden Ronald Vargas topu kafayla altıpas içerisine indiriyor. O noktada Ante Kulusic topu aldıktan sonra döner dönmez yakın mesafeden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

21. DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Vitor Gomes şutunu çekiyor ancak Fenerbahçe defansına çarpan top kornere çıkıyor.

19. DK: Pierre Webo ceza yayı önünde topla buluştuktan sonra ara pasını kafayla Moussa Sow'a veriyor. Sow, ceza sahası içinde topu kontrol ettikten sonra rakibile omuz omuza iken şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

17. DK: Ceza yayı gerisinde Diego'nun pası ile topla buluşan Moussa Sow şutunu çekiyor ancak top, kendi takım arkadaşı Pierre Webo'ya çarparak geri dönüyor.

15. DK: Uğur Akdemir, ligdeki ilk asistini yapıyor.

15. DK: GOOOLLL!!! Balıkesirspor, Isaac Promise'ın golü ile eşitliği yakalıyor. Sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Uğur Akdemir ceza sahasına koşu yapan Isaac Promise'a uzun pasını atıyor. Savunma arkasına iyi sarkan Promise altıpasın gerisinden kaleci ile karşı karşıya iken kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

12. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Ronald Vargas altıpas önüne ortasını yapıyor ve kaleci Volkan Demirel o noktada topu rahatlıkla kontrol ediyor.

10. DK: Ceza yayının sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin direkt olarak kaleye şutunu çekiyor. Kaleci Emrullah Şalk üzerine gelen topa müdahale ettikten sonra Balıkesirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

10. DK: Diego, ligdeki 4. asistini yapıyor.

8. DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Caner Erkin'in golü ile 1-0 öne geçiyor. Alper Potuk ceza yayı gerisinden pasını Diego'ya veriyor. Diego topuk pasını sol kanattan bindirme yapan Caner Erkin'e veriyor. Caner altıpasın sol köşesinin biraz gerisinde topla buluşur buluşmaz yerden sert ve düzgün vuruyor ve top ağlarla buluşuyor.

6. DK: Sol kanatta topa sahip olan Alper Potuk penaltı noktasına ortasını yapıyor ancak Eray Ataseven topu uzaklaştırıyor.

4. DK: Dirk Kuyt sağ kanattan penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada yükselen Pierre Webo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

4. DK: Ceza yayının sağ çaprazında topa sahip olan Ronald Vargas topu soluna aldıktan sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel köşeye iyi uzanarak topu kontrol etmeyi başarıyor.

2. DK: Diego'nun pası ile ceza yayının sağında topla buluşan Gökhan Gönül şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

1. DK: Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile maça Fenerbahçe başlıyor.


FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, M.Topal, Alper, Kuyt, Diego, Sow, Webo

BALIKESİRSPOR: Emrullah,Uğur, Kulusic, Glumac, Berkan, Gomes, Eray, Sercan, Vargas, Muğdat, Isaac


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Ligde geçen hafta Eskişehirspor deplasmanında 2 puan yitiren ve liderliği Beşiktaş'a kaptıran Fenerbahçe, sahasında oynayacağı Balıkesirspor maçından 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Fenerbahçe, ligde 28 maçta 18 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyet ve 60 puanla 3. sırada yer alıyor. Ligde kalma mücadelesi veren Balıkesirspor ise 28 maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik, 16 yenilgi ve 20 puanla son sırada bulunuyor.