Fenerbahçe'de Van Persie şoku !

Fenerbahçe'de Van Persie şoku !

Hollandalı oyuncu, milli maçlar arasındaki yoğun çalışma temposundan bir hayli etkilendi.

Fenerbahçeli futbolcular bir yılı aşkın bir süredir ilk kez bu kadar yoğun bir çalışma dönemi geçirdi.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın göreve gelmesi ile kondisyon ve dayanıklılık idmanları bir kenara bırakılmıştı. Son dönemde yönetimin girişimi ile başlayan bu çalışmalar Advocaat döneminde de artarak devam ediyor. Milli Takım arasında geçtiğimiz hafta yapılan yüklemelerin yanısıra sarı-lacivertliler dün de çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Geçen sezon bu tip çalışmalara çok alışık olmayan futbolcular bir hayli yoruldu. Hatta hafta sonu dinlenmeleri için iki günlük izin bile verildi. Bu idmanlardan en çok etkilenen isimlerden biri de Van Persie oldu. Hollandalı futbolcunun yoğun antrenman temposu sebebiyle son çalışmalara katılamadığı ifade edildi. Adale bölgesinde zorlanma tespit edilen tecrübeli futbolcunun durumu sağlık ekibi tarafından sürekli kontrol ediliyor. Pazar günkü maça kadar süre olsa da Van Persie’nin Bursaspor sınavına yetişmesi ya da ilk 11’de sahaya çıkması zor gözüküyor.

Sıfır risk

Teknik Direktör Advocaat hazır olmayan oyuncuları kesinlikle sahaya sürmüyor ve kadroya almıyor. Eğer Van Persie, maça kadar tam olarak iyileşemezse bu mücadelede riske edilmeyecek. Bu çerçevede yapılan planlara göre Bursaspor mücadelesinde ileri uçta Emenike forma giyecek. 4-4-2’ye dönüldüğünde ise ikinci forvet olarak devreye Sow girecek.

Öte yandan Advocaat yoğun tempodan yorgun düşen oyuncularına bugün de izin verdi.

Van Persie bu sezon sadece 1 kez ilk 11’de yer alabildi, gol atma başarısı gösteremedi.

Milliyet