Fenerbahçe'nin ilacı Aatif olacak

Fenerbahçe'nin ilacı Aatif olacak

Fenerbahçe’de UEFA’nın kuralları gereği transferde doğru adımlar atılma şartı planları değiştirdi.

Transferde ekonomik davranmak zorunda olan Fenerbahçe, hücumda bir hamleyle 3 farklı hedefi yakalamak istiyor. Bu nedenle her iki kanatta ve forvet bölgesinde oynayabilen Aatif Chahechouhe’ya, sarı-lacivertli kulübün kapıları açıldı.

Artık büyük yıldız transferinden kaçınan sarı-lacivertliler, daha farklı futbolcu profillerine bakacak.

Geçen sezon forvette alternatif sıkıntısı yaşayan yönetim, Sivasspor ile küme düşen Aatif Chahechouhe’yu alarak bir taşla 2 hatta 3 kuş vurmak istiyor.

Sivasspor ile 2 sezon önce gol kralı olmayı başaran Aatif’ın hücumun her yerinde oynaması transferi cazip hale getirdi. Sol kanat, sağ kanat ve orta sahada ofansif rolde görev alabilen 29 yaşındaki yıldız, yeri geldiğinde yardımcı forvet olarak, gol bölgesini kalabalıklaştırabiliyor.

Mevcut 2 forvetle devam etmek isteyen Vitor Pereira, Aatif Chahechouhe ile de gol bölgesinde opsiyon sağlamayı amaçlıyor. 2012’den beri kırmızı-beyazlılarda 30 maçın altına düşmeyen Faslı oyuncu 15 gol ortalaması ile dikkat çekiyor.

Öte yandan, Aatıf’ın ülkesi Fas’ta özel bir haber ilgi çekti. Football365 sitesi, Aatıf’ın 2 yıllık sözleşmeye imza attığını ve transferin 3 milyon euroya bitirildiğini duyurdu.

128 maçta 48 gol attı

Sivasspor ile 2012-16 yılları arasında Süper Lig’de boy gösteren Aatif Chahechouhe, 128 maçta 48 gol attı. Aatif, 2014 yılında 17 golle lig kralı oldu.

Milliyet