FIFA'dan rezil gece açıklaması: ''Kabul edilemez!''

FIFA'dan rezil gece açıklaması: ''Kabul edilemez!''
Güncelleme:

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar için açıklama yaptı. Infantino'nun "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı büyük olaylara sahne oldu. Sarı lacivertli oyuncuların galibiyet sonrası saha ortasında yaptığı sevinç üzerine oyun alanına giren bazı taraftarlarların gerçekleştirdiği saldırı sonrası ortalık karıştı. 

Süper Lig'in kaos gecesi olarak utanç tarihine geçen Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrasında spor camiasından yaşanan rezalete tepkiler artarken, FIFA'dan da bir açıklama geldi.

 FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar için açıklama yaptı. Infantino açıklamasında,

"Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum."