Galatasaray 2 yıldız ismin peşinde

Galatasaray 2 yıldız ismin peşinde
Güncelleme:

Galatasaray, transfer çalışmalarını hızlandırıdı. Sarı-Kırmızılı yönetim, listesinde yer alan isimlerden Angelino ve Rogerio’nun transferi konusunda önemli mesafe kat etti.

Teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, sol bek mevkisine takviye yapmak için kolları sıvadı. Teknik direktör Okan Buruk, geçen sezon Patrick van Aanholt, Emre Taşdemir ve Sam Adekugbe’den verim alamamıştı. Buruk, ligin son bölümünde Kazımcan Karataş’a formayı vermişti. Sarı-Kırmızılıların bu sezon hem ligde, hem de Avrupa’ya yarışacak olması nedeniyle üst düzey bir sol bek transferi yapması bekleniyor.

Sarı-Kırmızılı kulüp, bu hedef doğrultusunda transfer için listesini hazırladı. Yönetimin görüşmelere başladığı isimler arasında bonservisi Arsenal’da bulunan Nuno Tavares’den olumsuz haber geldi. Tavares’in menajeri, Portekizli oyuncunun Arsenal’da kalmak istediğini açıkladı. 23 yaşındaki sol bek, geçtiğimiz sezonu Marsilya’da kiralık geçirdi. Fransa’da 39 maça çıkan Taveres, 6 gol kaydetti. Arsenal’a 2 yıl önce Benfica’dan gelen başarılı oyuncunun İngiliz ekibiyle 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Avrupa’dan birçok oyuncu ile temaslarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar, İtalyan ekibi Sassuolo’da forma giyen Brezilyalı futbolcu Rogerio’yu renklerine bağlamak istiyor. İtalyan basınında yer alan habere göre; Galatasaray’ın istediği Rogerio’ya Benfica da talip oldu. Hem Portekiz ekibinin hem de Galatasaray’ın bu transfer için ısrarcı olduğu ifade edildi. Sassuolo ile sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek Rogerio geçen sezon 37 maçta, 3 asistlik katkı yaptı.

Bu iki sol bek dışında Galatasaray Alex Telles’le de görüşüyor. Telles’in M.United’la 1 yıllık kontratı var. Daha önce Sarı-Kırmızılı formayı terleten Brezilyalı sol bek oyuncusu, mali şartların sağlanması halinde transfer olmaya sıcak bakıyor. Ancak Cimbom’un öncelikli olarak istediği isim Angelino olarak göze çarpıyor. Sarı-Kırmızılı ekip, Angelino için vites yükseltti. 26 yaşındaki İspanyol sol bekle el sıkışan Sarı- Kırmızılılar, Red Bull Leipzig’le pazarlıklarda da son aşamaya geldi. Yönetim, farklı bir fırsat çıkmaması durumunda hafta başında Angelino transferini bitirerek, elinde Kazımcan Karataş dışında sol beki olmayan teknik direktör Okan Buruk’u rahatlatmayı hedefliyor.