Galatasaray forvet sıkıntısını çözdü !

Galatasaray forvet sıkıntısını çözdü !

Galatasaray, Kasımpaşa’dan transfer ettiği Eren Derdiyok’a resmi imzayı attırdı, forvetteki transferini kapattı.

Üç yıllık sözleşmeye imza atan Eren Derdiyok, her sezon 2 milyon 150 bin euro kazanacak. Oynadığı maçlarda puan başına ayrıca 5 bin euro prim alacak olan futbolcu ile forvet transferini kapadıklarını söyleyen Nazifoğlu, Leiva ve Tolga’daki beklentilerini anlattı

 Beşiktaş ile görüştüğünü ancak Galatasaray’dan haber geldikten sonra yönünü çizdiğini ifade eden Eren, “Galatasaray’da oynamak istedim. Hedefim bu idi. Benim için öbür kapı kapanmıştı. Bu şekilde ilerledik” yorumunu yaptı.
 
Kendisine sayısal bir baraj koymadığına da vurgu yapan golcü oyuncu, “Forvetini iyi besleyen bir takıma geldim. Bu benim işime geliyor. Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum. Fit olduktan sonra iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” dedi.
 
Süper Kupa’ya hazır
 
Eren Derdiyok, “Fiziksel olarak hazır mısın? Süper Kupa’da oynar mısın?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Kesinlikle... Milli takımdan iki hafta sonra takıma katıldım. Zaten İstanbul’daydım. Kızım oldu. İstanbul’da kaldım, bir yere gidemedim. 10 gündür kamptaydım. 2 gün tatilim oldu. Kesinlikle iyi çalıştım. Bir hafta daha hazırlanıp, o maça çıkmak istiyorum.”
 
Tecrübeli futbolcunun imza töreninde konuşan Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu, golcü konusunda artık arayışları bulunmadığını söyledi, Lucas Leiva hakkında ise şu ifadeleri kullandı: “Liverpool ile her konuda anlaştık. Ancak yaşanan 3 sakatlıktan dolayı hocanın çekincesi var. Şu anda onu bekliyoruz.”
 
9 numara Eren’e
 
Galatasaray’ın yeni transferi Eren Derdiyok, yeni sezonda sarı-kırmızılı takımın 9 numaralı formasını terletecek. Geçtiğimiz yıl Umut Bulut’ta bulunan 9 numaralı forma, bu sezon tecrübeli oyuncunun kadro dışı kalmasıyla boşta kalmıştı.
 
Küçük bir servet!
 
Eren Derdiyok ile üç yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray, Kasımpaşa’ya bonservis bedeli olarak 4 milyon euro+KDV ödeyecek.
 
Futbolcunun kendisine de her sezon 2 milyon 150 bin euro (7 milyon 181 bin TL) garanti para ödenecek. Futbolcuya ayrıca alınacak her bir puan için 5 bin euro prim ödenecek. Eren bu primlerden şöyle faydalanacak:
 
İlk 11’de oynadığı müsabakalar için yüzde 100, sonradan oyuna girdiği maçlar için yüzde 50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği karşılaşmalarda yüzde 25 alacak. Cim-Bom, TFF Süper Lig’de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin yüzde 20’si oranında ayrıca prim ödeyecek.
 
Tolga Ciğerci beklentisi

 
Tolga Ciğerci’nin de kendilerine uygun bir isim olduğunu dile getiren Nazifoğlu, “Teklifimizi yaptık. Eğer bu öneri kabul edilirse kendisini alacağız” yorumunu yaptı.
 
Sarı-kırmızılı idareci, sağ bek konusunda herhangi bir şey bulunmadığını ancak her an, her şey olabileceğini ifade etti.