Galatasaray Jackson Martinez ile anlaştı

Galatasaray Jackson Martinez ile anlaştı
Güncelleme:

Dursun Özbek'in golcü transferi müjdesinin ardından harekete geçen Galatasaray, dünyaca ünlü forvetle büyük ölçüde anlaşma sağladı.

Şubat 2016’da Çin’in Evergrande Guangzhou Kulübü’ne tam 42 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Martinez Aslan oluyor. İşte detaylar...

2 aydır G.Saray’ın ilgilendiği Kolombiyalı golcünün transfer pazarlığı büyük ölçüde bitti.

Şu anda Portekiz’de bulunan Martinez Galatasaray’ın teklifine ‘evet’ dedi, sağlık taraması için davet etti ve beklemeye geçti.

Yapılan görüşmelerde Çin kulübü Guangzhou da şartlarını sunup 1 yıllık kiralama formülüne onay verdi. Buna göre Martinez, G.Saray’a bedelsiz kiralanacak.

Galatasaray Jackson Martinez ile anlaştı - Resim : 1

Yıllık maliyeti 10.5 milyon Euro olan yıldız golcüye 2017-18 sezonu için Çin kulübü 6 milyon Euro verecek.

Galatasaray ise 30 yaşındaki golcüye 4.5 milyon Euro yıllık ücret ödeyecek. Bu transferde imzaların henüz atılamamasındaki neden ise Dursun Özbek...

Yıldız golcünün son dönemde yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle Özbek'i düşündürüyor.

Özbek’in “Martinez çok iyi bir golcü. Ancak son dönemde önemli sakatlıklar yaşamış. Ya sakatlanırsa” ifadesini kullanırken 30 yaşındaki futbolcu ise tedavisinin tamamladığını, iyi olduğunu belirtip tüm testlere girebileceğini söyledi.

ALTERNATİFİ BAFETIMBI GOMIS

Kolombiyalı yıldız için Özbek’ten onay çıkmaz ise G.Saray’ın alternatifi Bafetimbi Gomis.

Ancak Fransız golcünün ilk önceliği kiralık olarak forma giydiği Marsilya Kulübü... Kulübü ile anlaşamazsa Gomis, G.Saray ile görüşeceğini belirtti.

Bu arada 3 yıl önce bonservisi elindeyken, Gomis’in transferi dönemin başkanı Ünal Aysal’a sunulan ‘kalbinde sağlık riski var’ raporu nedeniyle veto edilmişti.

Hürriyet