Galatasaray'ın yeni tarih yazarı

Galatasaray'ın yeni tarih yazarı

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş karşısında 3 puandan fazlasını istiyor.

Galatasaray’ın tarihinin başarılarla dolu olduğunu söyleyen Hollandalı teknik adam, “Mesela Fenerbahçe’nin sahasında kazanılmış şampiyonluk kolay kolay yapılacak bir şey değil. Beşiktaş’ın yeni stadında ilk derbi zaferini de ben yaşamak istiyorum” dedi.

Galatasaray, Vodafone Arena’da oynanacak ilk derbiyi kazanıp, Beşiktaş’a çifte darbe vurmak istiyor. Futbolcularına dün izin veren teknik direktör Jan Olde Riekerink, yardımcıları Orhan Atik ve Ayhan Akman ile derbi ile ilgili ders çalışmaya başladı. Beşiktaş’ın saygı duyulacak bir takım olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, Atik ve Akman’a şunları söyledi:

“Beşiktaş’a büyük saygı duyuyorum. Geçen sezon iyi bir iş başardılar. Bu sene ise üzerine koyarak gidiyorlar. Ama biz de Galatasarayız. Yeniden ayağa kalkıyoruz ve bu bunun ilk adımlarını atıyoruz. Rakibimiz yeni sahasında, o muhteşem ortamda ilk defa bir derbi maçı oynanacak. Bu karşılaşmayı kazanmamız sadece puan olarak avantaj getirmez. Aynı zamanda psikolojik olarak da rakibimize darbe vururuz.”

İzin yaptılar

Boş zamanlarında sürekli olarak Galatasaray’ın tarihini okuduğunu da dile getiren Jan Olde Riekerink’in, “Çok büyük başarıları, Avrupa zaferleri var. Mesela Fenerbahçe’nin sahasında kazanılmış şampiyonluk kolay kolay yapılacak bir şey değil. Beşiktaş’ın yeni stadında ilk derbi zaferini de ben yaşamak istiyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Bu arada Galatasaray dünü izinli olarak geçirdi. Sarı-kırmızılılar, derbi hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla devam edecek.

Sürpriz bir şekilde kendini Galatasaray’ın başında bulan Riekerink, kısa süreçte iki kupa kazanma başarısını gösterdi.

11-038.jpeg

Milliyet