Gaziantep'te gol düellosu !

Gaziantep'te gol düellosu !

Fenerbahçe geçtiğimiz hafta Beşiktaş'tan aldığı liderlik koltuğu tekrar siyah beyazlılara devretti.

Fenerbahçe geçtiğimiz hafta Beşiktaş'tan aldığı liderlik koltuğu tekrar siyah beyazlılara devretti.

Gaziantepspor deplasmanına çıkan sarı lacivertliler Hasan Ali'nin kırmızı kart görmesi sonrasında uzun süre 10 kişi oynadığı maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından puanını 31'e çıkartan Fenerbahçe haftayı 2. sırada tamamladı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Gaziantep'te oynanan maça ev sahibi ekip hızlı bir başlangıç yaparken 6. dakikada Demba Camara'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Golden sonra oyunu dengeleyen Fenerbahçe 30. dakikada büyük bir şok yaşadı. Hasan Ali rakibine yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart görürken ilk yarı da 1-0'lık Gaziantepspor üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIYA FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

İkinci yarıya Fenerbahçe çok hızlı bir başlangıç yaptı. 49. dakikada sahne alan Gökhan Gönül müthiş bir golle müsabakaya dengeyi getiren isim oldu. Fenerbahçe'Nin gol sevinci ise kısa sürdü. 

54. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazanırken topu başına geçen Muhammet Demir    durumu 2-1'e getirdi. Fenerbahçe Antep'in golünden sonra rakibi karşısında büyük bir baskı kuraraken, 65. dakikada Alper'in golüyle maça bir kez daha eşitliği getirdi.

31 PUANA YÜKSELDİ

Sarı Lacivertlilerin kalan dakikalardaki yoğun baskısı sonucu değiştirmeye yetmeyince müsabaka 2-2'lik skorla sona erdi.

Bu soncuun ardından Fenerbahçe puanını 31'e, Gaziantepspor ise 16'ya yükseltti.

Gaziantepspor: 2 - Fenerbahçe: 2

Gaziantepspor: Karcemarskas, Barış Yardımcı, Elyasa, Arokoyo, Marcal, Mustafa Durak, Erdem Şen, Camara, Chibuike, Larsson, Muhammet Demir

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza (Dk. 40 Caner Erkin), Mehmet Topal, Diego, Nani, Alper Potuk, Fernandao

Goller: Dk. 6 Camara, Dk. 54 Muhammet (pen) (Gaziantepspor), Dk. 49 Gökhan Gönül, Dk. 65 Alper Potuk

Kırmızı Kart: Dk. 30 Hasan Ali Kaldırım

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Serkan Tokat'ın düdüğüyle karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona eriyor. Bu sonuçla Gaziantepspor puanını 16'ya yükseltirken, Fenerbahçe ise 31 puana yükseliyor.

90.DK: Sağ çaprazdan ceza alanı içine giren Orkan Çınar topu soluna çektikten sonra yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel'in kontrolünde top yandan auta gidiyor.

90.DK: Fenerbahçe, gole çok yaklaşıyor. Caner'in sol kanattan ortasında Fernando Marcal göğüsüyle uzaklaştırmak istediği top Fernandao'nun önünde düşüyor. Fernandao, ceza yayı üzerinden sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top yan direkten geri dönüyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Gaziantepspor'da son değişiklik gerçekleşiyor. Emre Nefiz, Daniel Larsson'un yerine oyuna dahil oluyor.

88.DK: Sol kanatta topla birlikte ilerleyen Muhammet Demir, Simon Kjaer'in kayarak yaptığı sert faul sonrasında yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Simon Kjaer sarı kart görüyor.

86.DK: Caner Erkin'den topu çok iyi kurtaran Mustafa Durak ceza alanı hemen içinden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekip kornere çıkıyor.

86.DK: Fenerbahçe'de son değişiklik gerçekleşiyor. Lazar Markovic, Alper Potuk'un yerine oyuna giriyor.

84.DK: Orta yuvarlağa yakın bölgede Daniel Larsson, Alper Potuk'a arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor ve gelecek hafta oynanacak olan Eskişehirspor maçında cezalı duruma düşüyor.

80.DK: Faul olmadığı gerekçesiyle hakeme itirazlarda bulunan Elyasa Süme sarı kart görüyor.

77.DK: Mehmet Topal'ın uzun pasında Volkan Şen sol kanatta topla buluşuyor ancak yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

74.DK: Caner Erkin'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Muhammet Demir ön direkte topu karşılıyor.

72.DK: Fenerbahçe'de ikinci değişiklik gerçekleşiyor. Diego yerini Volkan Şen'e bırakıyor.

69.DK: Gaziantepspor'da ikinci değişiklik gerçekleşiyor. Abuda, John Chibuike'nin yerine oyuna dahil oluyor.

69.DK: Alper Potuk, Barış Yardımcı'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

67.DK: Fenerbahçe, Nani ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Savunmanın uzaklaştırdığı topa Caner Erkin ceza yayının sol tarafından topun gelişine vuruyor ancak top John Chibuike'den geri dönüyor.

65.DK: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Alper Potuk ile skoru 2-2'ye getiriyor. Gökhan Gönül'ün pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Diego, altıpas önünde bulunan arkadaşı Alper Potuk çok iyi görüyor. Alper Potuk, topu düzelttikten sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve yan direğe de çarpan top ağlarla buluşuyor.

63.DK: Daniel Larsson'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Diego ceza alanı içinde topu uzaklaştırıyor.

62.DK: Sol kanattan ceza alanı içine giren Orkan Çınar arka direğe ortasını yapıyor ancak savunmada Gökhan Gönül topu kornere gönderiyor.

61.DK: Caner Erkin'in sol ayağıyla yaptığı vuruşta top üstten auta gidiyor.

61.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Caner Erkin geçiyor.

60.DK: Ceza yayının bir adım gerisinde Diego, Fernando Marcal'ın müdahalesiyle yerde kalıyor ve Fenerbahçe önemli bir şans yakalıyor.

58.DK: Nani'nin sol kanattan ortasında kaleci Karcemarskas topu tek yumrukla ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

54.DK: GOOOLLL!! Gaziantepspor, Muhammet Demir'in penaltı vuruşundan attığı golle maçta bir kez daha öne geçiyor. Muhammet Demir, sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve kaleci Volkan Demirel'in sağından topu filelerle buluşturuyor.

54.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Muhammet Demir geçiyor.

52.DK: İtirazlar sonrasında Caner Erkin sarı kart görüyor.

52.DK: Pozisyon sonrasında Diego sarı kart görüyor.

52.DK: Diego'nun ceza alanı içinde elle oynaması sonucu hakem Serkan Tokat penaltı noktasını gösteriyor.

50.DK: Golden sonra Gaziantepspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Orkan Çınar, Aboubacar Camara'nın yerine oyuna giriyor.

49.DK: Goldeki katkısıyla Alper Potuk ligdeki 3. asistini yapıyor.

49.DK: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Gökhan Gönül'ün golüyle maçta beraberliği sağlıyor. Alper Potuk'un pasıyla ceza yayının sağ tarafında topla buluşan Gökhan Gönül sağ ayağıyla harika vuruyor ve topu kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın sağından ağlarla buluşturuyor..

46.DK: İkinci yarı Gaziantepsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Serkan Tokat'ın düdüğüyle ilk yarı Gaziantepspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Topla birlikte kateden Mehmet Topal ceza alanı içine girmeden sol çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

40.DK: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Caner Erkin, Josef De Souza'nın yerine oyuna dahil oluyor.

39.DK: Diego'nun uzak mesafeden şutunda top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

38.DK: Aboubacar Camara'nın sol kanattan ceza alanı içine çevirdiği topa John Chibuike sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Volkan Demirel'in üzerine gidiyor.

35.DK: Barış Yardımcı'nın sağ kanattan ortasında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırıyor.

31.DK: John Chibuike'nin ceza alanı sağ çaprazından şutunda yerden giden topu kaleci Volkan Demirel rahat biçimde kontrol ediyor.

30.DK: Fenerbahçe 10 kişi kalıyor! Gaziantepspor, Daniel Larsson ile hızlı hücuma kalkma üzere iken Hasan Ali, orta yuvarlağın içinde rakibine yaptığı müdahale sonrasında hakem Serkan Tokat'tan son adam gerekçesiyle kırmızı kart görüyor.

29.DK: Rakip yarı alanı ortalarından Diego'nun kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal penaltı noktasının sağ tarafından kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta çıkıyor.

25.DK: Aboubacar Camara'nın tedavisi tamamlandıktan sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

23.DK:Aboubacar Camara, Mehmet Topal ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalıyor ve tedavisi için oyun durmuş durumda.

21.DK: Sol çaprazda topla buluşan Nani önünü boşalttıktan sonra sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

20.DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı faullerle karşılaşma devam ediyor.

15.DK: Nani'nin sağ çaprazdan sol ayağıyla sert şutunda top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

11.DK: Alper Potuk'un pasıyla sol çaprazdan ceza alanı içine giren Hasan Ali, sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas dönen top direğe çarparak kornere çıkıyor.

10.DK: Simon Kjaer'in kafayla uzaklaştırdığı topa Mustafa Durak ceza alanı dışından bekletmeden şutunu çekiyor fakat top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

6.DK: Golün asistini Gbenga Arokoyo yapıyor.

6.DK: GOOOLLL!! Gaziantepspor, Aboubacar Camara'nın golüyle maçta öne geçiyor. Sağ kanattan Fernando Marcal'ın kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde Gbenga Arokoyo, kaleci Volkan Demirel'den önce kafayla topu kale ağzına indiriyor. O bölümde Aboubacar Camara, Josef De Souza'dan önce dokunarak topu filelerle buluşturuyor.

3.DK: Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında Fernandao, Elyasa Süme'nin üzerinden penaltı noktasının sağ tarafından kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla yandan auta çıkıyor.

2.DK: Muhammet Demir'in topuk pasıyla ceza alanı sol çaprazında hareketlenen Fernando Marcal sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel direk dibinde topa sahip oluyor.

1.DK: Hakem Serkan Tokat'ın düdüğüyle karşılaşma Fenerbahçe'nin vuruşuyla başlıyor.

- Fenerbahçe'de ise Nani, Mehmet Topal, Josef De Souza, Bruno Alves ve Fernandao kart sınırında bulunan isimler.

- Gaziantepspor'da Muhammet Demir, Erdem Şen, Fernando Marcal ve Daniel Larsson sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

- Fenerbahçe'de ise sakatlıkları nedeniyle Robin Van Persie, Raul Meireles, Mehmet Topuz ve Hakan Çinemre bu maçta forma giyemiyorlar.

- Gaziantepspor'da hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Gölcüksporla oynanan maçta kırmızı kart gören Oğuzhan Türk ile sakatlıkları bulunan Anton Putsila ve Ognjen Vranjes kadroda yer almıyorlar.

- Gaziantepspor, ligde topladığı 15 puanla 13. sırada yer alırken, hafta lider giren Fenerbahçe, Beşiktaş'ın dün akşam kazanmasıyla 30 puanla 2. sırada yer alıyor.

- Kamil Ocak Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Serkan Tokat yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta karşılaşmasında Gaziantepspor, Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

İLK 11'LER

Gaziantepspor:  Karcemarskas, Marcal, Elyasa, Arokoyo, Barış Yardımcı, Erdem Şen, Larsson, Camara , Mustafa Durak, Chibuike, Muhammet

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Diego, Nani, Fernandao

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Geçen hafta Trabzonspor'u 2-0'lık skorla geçip, liderliğe yükselen sarı-lacivertliler, çıkışını Gaziantepspor karşısında da devam ettirmeyi hedefliyor.
     
Geride kalan 13 haftada 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgiyle 30 puanı bulunan ve ligde oynadığı son 4 maçı da kazanan Fenerbahçe, 7 maçtır da kaybetmiyor.
     
Sarı-lacivertliler, Avrupa'da ve ligde oynadığı son 11 maçta 7 galibiyet ve 4 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe en son yenilgisini ligin 6. haftasında Beşiktaş derbisinde aldığı 3-2'lik skorla yaşadı.
     
Fenerbahçe bu sezon deplasmanda 4 galibiyet elde ederken, birer beraberlik ve yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler, dış sahada son 3 maçını da kazanmayı bildi.

PEREİRA'DAN UYARI

Süper Lig'in 14. haftasında Pazar günü Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşacak Sarı Lacivertliler, Perşembe günü ise Avrupa Ligi'nde Celtic'i konuk edecek ve İskoç ekibi karşısında 2. tur bileti arayacak. 4 gündeki iki karşılaşmayı da kayıpsız geçmek isteyen teknik direktör Vitor Pereira, hem liderliği sürdürmenin hem de Avrupa'da tur atlamanın hesaplarını yapıyor.

Vitor Pereira, yakalanan olumlu havanın bozulmaması için oyuncularını bu iki kritik karşılaşmaya motive etmeye çalışırken futbolcularına"Ortaya koyduğumuz oyun ile ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Ancak çok daha iyisini yapabiliriz. Daha fazla çalışıp farkımızı herkese gösterelim" uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Gaziantepspor'un detaylı analizi için teknik ekipteki yardımcılarını görevlendiren Vitor Pereira, Gaziantep deplasmanında sürpriz yaşamak istemezken yardımcıların hazırladığı rapor doğrultusunda Kırmızı Siyahlı ekibin inişli çıkışlı bir grafik sergilediğine dikkat çekildi.

Gaziantepspor karşısında favori gösterilmelerine karşın oyuncularının rehavete kapılmalarını istemeyen Portekizli çalıştırıcı, antrenmanlarda sık sık uyarılarda bulunarak "Ciddiyeti elden bırakmamalıyız" dediği ifade edildi.

ROBİN VAN PERSİE İLK 11'DE OLMAYACAK

Gaziantep maçı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de takımdan ayrı çalışan Hollandalı futbolcu Robi Van Persie kendini denemek için çıktığı idmanda bir süre sahada kaldı, ardından "Ağrılarım nüksetti" diyerek çalışmayı yarım bıraktı.

MUHTEMEL 11'LER:

Gaziantepspor: Karcemarskas, Barış, Arokoyo, Elyasa, Marçal, Erdem, Chibuike, Mustafa, Abdülkadir, Larsson, Muhammet

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Alper, Nani, Fernandao

SAAT: 19.00

STAT: Kamil Ocak Stadyumu

HAKEMLER: Serkan Tokat, Erdinç Sezertam, Engin Erdem

YAYIN: Lig TV