Igor Tudor hedef tahtasında

Igor Tudor hedef tahtasında
Güncelleme:

Galatasaray'ın başında 7 lig maçında 3 galibiyet alabilen Hırvat teknik adamın performansı yönetimi de ikiye böldü.

Başakşehir karşısında yaşanan 4-0’lık hezimet sonrası G.Saraylı oyuncular kadar çiçeği burnundaki teknik adam Igor Tudor da tepkilerden nasibini aldı.

Devler Ligi umutlarını devam ettirebilmesi için mutlak kazanmak zorunda olduğu mücadeleyi sadece kaybetmeyip fark da yiyen sarı-kırmızılılar ezeli rakibi F.Bahçe’nin de gerisine düşerken bu durum Tudor’a olan tepkileri de çığ gibi arttırdı. Hatta yönetim içinde bir kesimin de gelecek sene kurulacak takımın başında Hırvat hocanın olmamasından yana olduğu öğrenildi. Yani Tudor’un performansı yönetimi de ikiye böldü.

1- AYARLARI BOZDU!  

HIRVAT hocanın G.Saray’a geldiğinde rotasyon yapması ve daha önce az süre alan oyuncuları da takıma adapte etmesi bekleniyordu. Ancak gelin görün ki beklenen olmadı ve adapte edilmesi beklenen oyuncuların performansları daha da düştü. Tudor’la ilgili ortak kanı bitime kısa bir süre kala ani karalarla takımın ayarlarını bozduğu yönünde. 

2- HER MAÇA FARKLI SİSTEM 

4-2-3-1, 3-4-3, 4-4-2 tekrar 4-2-3-1 derken 7 maçta da farklı bir sistemle sahaya çıkan takımın ayarları alt üst oldu. 

TUDOR, G.Saray’daki 7 maçlık kariyerinde her maça 3 oyuncu hariç farklı 11’lerle çıktı. Fernando Muslera, Selçuk ve Yasin’den vazgeçmeyen genç hoca toplamda 19 isme görev verdi.  

3- YILDIZLARI KÜSTÜRDÜ 

TAKIMIN yıldızlarını sırayla küstürdü. Önce De Jong’la Sneijder’i kesti, en son Başakşehir karşısında ise Podolski’yi. Böylece takımın bütün yıldız statüsündeki isimleri küstürdü. 

4- DİSİPLİN GÖSTERMELİK Mİ? 

G.Birliği maçında iğneyle oynayan, ancak bir sonraki hafta Trabzon karşısında oynayabilir raporuna rağmen kendi isteği ile maça çıkmayan Chedjou’nun üstünü çizmişti. Ancak Kamerunlu, Başakşehir maçına 11’de çıktı. Bu değişiklik tepkilere yol açtı. Takımın sahada ortaya koyduğu etkisiz futbol, idman sisteminin de sorgulanmasına sebep oldu.  

5- ‘BEK’LENMEDİK HAMLELER! 

ÖNCE Sabri, sonra Canavda’yı sağ bek oynattı. Ancak Başakşehir’de hiç denemediği Semih’i sağ beke koydu. Yasin’i de ilk defa 10 numara oynattı. Hem defansın dengesini bozdu hem de birbiriyle oynamaya alışık olamayan bir 11’le sahaya çıkarak mağlubiyette pay sahibi oldu.

Vatan