Kilit adam Robin van Persie

Kilit adam Robin van Persie

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2. yarıda oyun sistemini üzerine kurmayı düşündüğü Van Persie için yeni bir hücum kurgusu geliştirdi.

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira ligin ikinci devresinde tüm hücum aksiyonlarını Robin van Persie üzerine kuracak. Hollandalı forvetten daha çok verim almayı amaçlayan Portekizli çalıştırıcı geliştirdiği yeni ofansif kurgunun anahtarı olarak bu oyuncuyu belirledi.

Takımdan, Van Persie’nin koşularını görüp onu hızla topla buluşturmalarını isteyen Pereira, saha içi yerleşimde de değişiklikler yaptı. Diego-Josef ikilisi daha fazla hücuma katılacak. Defansif rolü M.Topal üstlenecek. Kanatlardaki Nani-Markovic de Robin van Persie’ye gol yollarını açacak.

ESKİŞEHİR’DE FERNANDAO YEDEK

Ligde ikinci yarının ilk maçında deplasmanda Eskişehirspor ile zorlu birmaça çıkacak olan Kanarya’da Vitor Pereira sakatlar ve cezalılar dışında 11’de radikal değişiklik düşünmüyor. Buna karşın Atatürk Stadı’nın kötü zemini ve soğuk hava Portekizli hocanın gözünü korkutuyor.

Zorlu deplasmanda Pereira’nın en zor seçiminin santrforda olması bekleniyor. Ancak deneyimli çalıştırıcı bu bölgede Van Persie’yi oynatacak. Son kupa maçında 2 gol atan Van Persie’den yararlanacak teknik adam, Brezilyalı Fernandao’yu ise yedek oturtacak.

AMK Gazetesi