Mario Gomez'den müthiş istatistik

Mario Gomez'den müthiş istatistik

Alman yıldız, Rusya'da beraberlik golünü atmasına rağmen performansından memnun olmadığını dile getirdi. Oysa rakamlar Gomez'in tam aksini söylüyor...

Beşiktaş'ta yaşadığı uyum sürecinin ardından gollerini peş peşe sıralamaya başlayan Gomez, Lokomotiv maçında da fileleri havalandırarak beraberliği getiren isim oldu. Alman Panzeri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada ise performansından memnun olmadığını ve daha fazla gol atması gerektiğini söyledi. Ancak istatistikler, Gomez için tam aksini söylüyor. İşte, ikinci baharını yaşayan tecrübeli oyuncunun Beşiktaş karnesi:
 
7 GOLE ULAŞTI
Süper Lig'de siyahbeyazlı formayla son 5 maçta 6 gol attı. Başakşehir, F.Bahçe ve Eskişehir maçlarında ikişer kez fileleri havalandırdı. UEFA Avrupa Ligi'nde de Lokomotiv maçıyla siftah yapıp toplamda 7 gole ulaştı.
 
KESKİN NİŞANCI
Sezonun geride kalan bölümünde 14 isabetli şut çekip bunların 7'sini gole çevirdi. Yani Mario Gomez yüzde 50'lik başarı oranı yakaladı.
 
KENDİSİNİ AŞTI

2013-2014'te 15 maçta 4 gol, 2014-2015'te 32 maçta 10 gol atan Gomez, bu sezon ise 11 maçta 7 gole ulaştı ve ortalamalarının üzerine çıktı.
 
İTALYA İZLERİNİ SİLDİ 
Fiorentina formasıyla 48 maçta 14 gol bulan Alman yıldız, Beşiktaş'la sadece 11 maçta 7 gol kaydetti. Süper Mario, böylece İtalya'da yaşadığı kötü deneyimin izlerini de silmiş oldu.
 
Sabah