Mersin İdmanyurdu çıkış yolu arıyor

Mersin İdmanyurdu çıkış yolu arıyor

Ahmet Serttaş, Medipol Başakşehir'i yenerek, alt sıralardan kurtulmanın çıkış yolunu oluşturmak istediklerini söyledi.

Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, Medipol Başakşehir'i yenerek, alt sıralardan kurtulmanın çıkış yolunu oluşturmak istediklerini söyledi.

Serttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-0 yenildikleri  Gaziantepspor maçında iyi oynadıklarını ancak gol pozisyonlarını  değerlendiremediklerini belirtti.
 
Rakiplerinin karşılaşma genelinde çok fazla pozisyonu olmamasına  rağmen eline geçen şansı değerlendirdiğini ifade eden Serttaş, "Şanssız bir  mağlubiyet aldık. Adeta 'Atamayana atarlar' dedikleri şeyle karşılaştık. Bu maç  geçmişte kaldı. Hatalarımızı gözden geçirip, önümüze bakacağız" dedi.
 
Serttaş, ligde bu hafta Medipol Başakşehir'i ağırlayacaklarını  hatırlatarak, "Tüm olumsuzlukları geride bırakarak Medipol Başakşehir maçına  konsantre olduk. Bu maçı kazanıp, kendimize çıkış yolu oluşturmayı istiyoruz"  diye konuştu.
 
Sezon başından beri yaşadıkları şanssızlıklar sebebiyle bugün  sıralamada istedikleri yerde olmadıklarını anlatan Serttaş, Mersin İdmanyurdu'nun  kısa sürede tırmanışa geçeceğine inandığını söyledi.
 
Serttaş, kendileri gibi birçok takımın ligde düşük puanının olduğunu  vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"Lig, çok sürpriz bir şekilde ilerliyor. Kendini çok rahat hisseden  takımlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Biz, iyi bir ekibiz ve güzel futbol oynuyoruz.  Fazla puanımız yok, sıralamada aşağıdayız ama hiçbir endişemiz yok. 2-3 maç sonra  orta sıralara doğru çıkışa geçeriz. Bülent Korkmaz'ın gelişiyle de takımda  değişimler oldu. Hocamızın hırsı takıma yansıyor. Puan kayıplarını telafi  edeceğimize inanıyorum."
 
Transfer çalışmalarına da değinen Serttaş, yönetim olarak izledikleri  oyuncuların olduğunu, takımın ihtiyaçları doğrultusunda transfer döneminde  gereken bölgelere takviyeler yapılacağını kaydetti.
 
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada 1 galibiyet, 2  beraberlik ve 6 yenilgi alarak 5 puan toplayan Mersin İdmanyurdu, 17. sırada yer  alıyor.
 
Mersin ekibi, ligin 10. hafta maçında 29 Ekim'de Medical Başakşehir  ile karşılaşacak.