Pereira'dan bomba açıklamalar !

Pereira'dan bomba açıklamalar !

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira, FBTV'de açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira, kulüp televizyonu FB TV'de önemli açıklamalara imza attı. Portekizli hoca sık sık tutkusu ve hırsından bahsederek taraftarın karşısına da tutkulu, hırslı ve ofansif futbol oynayan bir takım çıkartacağını belirtti. Antrenmanların kendi sistemi içinde önemli olduğunun altını çizen Pereira, "Seçim zor olmayacak. Çalışan oynayacak, çalışmayan oynamayacak..." dedi. Türk kadınlarının kendisini yakışıklı bulduğunun belirtilmesi üzerine ise utandığı görülen Portekizli hoca, "Yüzümde Türke benziyor" cevabını verdi.

İşte Pereira'nın açıklamalarından satır başları;

"BURADA TUTKU VAR"
Futbol bir duygular oyunu. Yunanistan ile Türkiye arasında büyük benzerlikler var. Yunan halkı da Türk halkı da hırslarıyla yaşayan halklar. Tutku Türkiye'de fazlasıyla var ben her zaman tutkuyu seçiyorum. Fenerbahçeli taraftarların tutkusunu, sevgisini çok duydum. İstanbul'un ve futbolun büyüklüğünden çok etkilendim. Fenerbahçe'den teklif gelince değerlendirmek istedim.

"CARVAJHAL, MOSSORO, DJALMA..."
Ben uzun dönemdir futbolun içinde olmam sebebiyle Türkiye hakkında bir fikrim vardı. Tabii ki ama teklif geldikten sonra bazı arkadaşlarımla konuştum. Mossoro, Djalma ve Jimmy Durmaz benim daha önce çalıştığım oyuncular onlarla konuştum ve bilgiler aldım. Ayrıca daha önce Türkiye'de çalışan Carvajhal ile de konuştum, fikirlerini aldım.

"ŞAMPİYON TAKIMI KURMAK ZORUNDAYIZ"
Şu anda bizim yapmamız gereken hazırlanmak ve önümüze bakmak. Şampiyonluklara, kupalara uzanmak. İyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Şampiyon olmak için iyi bir takım kurmak zorundayız.

"AGRESİF, OFANSİF... TARAFTAR BUNU İSTER"
Biz öncelikle agresif, ofansif ve topa hakim olan bir oyun kurmak istiyoruz. Benim önceliğim bu. Büyük takımların taraftarları bunu isterler. Taraftarlar stadyuma geldiğinde "bizim takımımız iyi futbol oynuyor, kaliteli oyun oynuyor" hissini duymalı. Her şeyden önce bunu başarmak istiyoruz. Kişisel anlamda da hırslı bir insanım. Her zaman kupa almak, zaferler kazanmak isterim. Hem yerel hem de uluslararası anlamda başarılar kazanmak istiyoruz.

"SEÇİM ZOR DEĞİL... ÇALIŞAN OYNAR"
Her şeyden önce benim oyunculardan beklentim kişisel hedeflerini kulübün hedeflerinden öne koymamaları. Elbette kişisel hedefler vardır, benim de var ama burada bir araya geldiysek kulübün hedeflerine saygı duymak zorundasınız. Öncelik kulübün hedefleridir. Ama ben onlara da güzel bir oyun oynatmak istiyorum. Sahaya çıktıklarında oyundan kendilerinin de zevk almasını istiyorum. Antrenmanlarda işini iyi yapan, bunu gösteren oyuncular her zaman benden saygı görecekler. Benim istediklerimi yapan her zaman formayı alabilir. Ben yarışmacı bir antrenörüm antrenmanlarım da yarışmacı geçecek. Rekabet olacak. Hiçbir oyuncunun ismine, şöhretine, geçmişine bakmayacağım. Antrenmanda kendini gösteren takıma girer. Seçim zor olmayacak. Çalışan oynayacak, çalışmayan oynamayacak...

"8 YIL ÜNİVERSİTEDE HOCALIK YAPTIM"
Çok zamandır benle çalışan 3 yardımcı antrenör var. Birbirimizi artık gözümüz kapalı anlayabiliyoruz. Onlarda benim gibi yarışmacı, rekabetçi antrenörler. Felipe Almeida, Luis Migel... Ayrıca bu isimler spor hocalarıdır. Üniversiteyi de beraber okuduk. Ben kendimi ayrıca üniversite hocası olarak da geliştirdim. Porto Üniversitesi'nde 8 yıl çalıştım. Ben çok iyi çalışan bir ekip olacağımızı biliyorum. Herkes sorumluluklarını bilir. Herkes bu dinamikte bir parçadır ve herkes işini yapar.

"21 YILLIK EVLİYİM 3 OĞLUM VAR"
Yüzüm Türke benziyor... 21 yıldır evliyim ve 3 oğlum var. Düzenli bir aile hayatım olduğunu söyleyebilirim. Sosyal hayatım uzun yıllardır evden antrenmana antrenmandan eve olarak geçiyor. Futbolla uyuyorum futbolla kalkıyorum. Benim hayatım futbol. İşime tutkuyla bağlıyım. Ailemde benim yüzümden futbolla yatıp futbolla kalkıyor.