Pereira'dan Porto taktiği !

Pereira'dan Porto taktiği !

Pereira, Porto'da yaşadığı şampiyonluğun senaryosunu Türkiye'de gerçekleştirdi.

Spor Toto Süper Lig’de çok hızlı değişen şampiyonluk yarışı bir kez daha ibreyi Vitor Pereira’ya çevirdi. 3 haftalık Osmanlı-G.Saray-Konya krizinden sonra kendini toparlayan Portekizli hoca, zirve iddiasını yine takımı lehine döndürdü.

Pereira, 2012-13 sezonunda Porto ile kazandığı son hafta şampiyonluğunun aynı senaryosunu bu kez Türkiye’de çizdi. Beşiktaş’ın Akhisar Belediyespor deplasmanında 3-3’lük beraberliğinden sonra Trabzonspor’a karşı farka koşan Fenerbahçe’nin performansı Portekizli hocanın kozlarını kuvvetlendirdi.

Sarı-lacivertli takımın bir anda kabuk değiştirip, krizden çabuk sıyrılması alkış aldı. Porto’da da Jorge Jesus’u devirirken benzer yöntemleri kullanan Pereira, son haftaların önemini çok iyi biliyor.

Lig yarışındaki belirleyici döneminde 30. haftadan sonra geldiğini Portekiz’de iken birçok kez dile getiren Fenerbahçe’nin hocası, psikolojik üstünlüğün en önemli konu olduğunu düşünüyor. 2012-13 sezonunda Benfica’nın 4 puan gerisinde son 5 haftaya giren Porto, bitiş çizgisinde bir puan farkla şampiyon olup, tarihe geçen bir zafere imza atmıştı.

O dönem özellikle ligin son 7 haftasında seri tutturan Pereira’nın takımı, şimdi aynı durumu tekrar etmek istiyor. Son 2 lig maçını kazanan Fenerbahçe, 34. haftaya kadar kayıp istemiyor.

Milliyet