Pereira'yı bombaladılar !

Pereira'yı bombaladılar !

Fenerbahçe Yönetimi, kritik zirvede eleştiri yağmuruna tuttuğu Vitor Pereira'nın yetkilerini büyük ölçüde elinden aldı.

Sarı-lacivertliler, Monaco rövanşındaki taktik hataları nedeniyle gönderilmesi planlanan Pereira’ya; takımın kondisyon eksiği, sistem ve sakatlıklar yüzünden sert eleştiriler yöneltti. Yönetim kararıyla deneyimli hocanın en az bir yardımcısı gönderiliyor, 4-2-3-1 dizilişine geri dönülüyor, antrenman süreleri de artırılıyor.

Fenerbahçe Yönetimi, Teknik Direktör Vitor Pereira ile kritik bir zirve gerçekleştirdi.

Monaco rövanşındaki hataları nedeniyle büyük tepki çeken Portekizli hocayla yolları ayırmayı amaçlayan sarı-lacivertliler pazartesi akşamı gerçekleşen toplantıda ilk olarak Pereira’ya eleştirilerini sıraladı. Portekizli ise bu eleştiriler karşısında kendini savunmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Yönetim son toplantıda Portekizli teknik adamın yetkilerini büyük ölçüde elinden aldı. Toplantıda konuşulan başlıca konular şöyle sıralandı:

KONDİSYON ÇOK EKSİK

Takımın kondisyon eksiği ve yaşanan sakatlıklar sebebiyle Pereira’nın çalışma sistemi eleştirdi. İlk olarak antrenman süreleri uzatıldı. Takıma kondisyon artık maçta değil antrenmanlarda verilecek. Antrenman sayısı ikiye çıktı. Yönetim, Pereira’ya nasıl çalışması gerektiğiyle ilgili talimatı verdi.

SAKATLIK TEPKİSİ

Pereira takımın elenmesiyle ilgili sakatlıkları gerekçe gösterdi. Yönetim de bu sakatlıkların yanlış antrenman sisteminden kaynaklandığını ifade etti. Sarı-lacivertli takımda özellikle adale ve kasık sakatlıkları iki sezondur oldukça sık yaşanıyor.

DİSİPLİN YOK

Pereira, Monaco maçlarında cezalı olan üç oyuncunun eksikliğini hissettiklerini dile getirirken, bir anlamda bu isimleri disiplinsiz olmakla eleştirdi. Yönetimse takımda disiplini sağlaması gerekenin teknik adam olduğunu belirterek, kendisinin de benzer şekilde iki defa oyundan atıldığını hatırlattı.

YARDIMCISI YOLCU

Portekizli hocanın en az bir yardımcısı gönderiliyor. Bu karar kısa süre içinde alınacak. Yerli ve kulübün içinden bir alternatif bulunduğu zaman bu değişiklik yapılacak. Yabancı sayısının fazla olması sebebiyle yabancı dil bilen bir yardımcı aranıyor.

KENARA ÇEKİLİYOR

Kondisyon çalışmalarına inanmayan Pereira’nın bu tutumu sonrası yönetim devreye girdi. Takımın kondisyon çalışmaları ve programı Pereira’dan bağımsız şekilde yapılacak.

SİSTEME MÜDAHALE

Sarı-lacivertli yönetim takımın bir an önce eski ve alışık olduğu sistemine dönmesini istedi. Buna göre başarısız olan 3-5-2’nin yerine geçen yılki 4-2-3-1’e dönülecek.

SONUÇ: GİDİYOR

Monaco rövanşındaki teknik hatalar Vitor Pereira’nın sonunu hazırladı. Yönetim adeta Pereira’nın tüm yetkilerini almış durumda. Antrenman saati, şekli ve süresi başta olmak üzere sisteme kadar birçok konuda Portekizli hocaya müdahale geldi. Bir yandan da yeni teknik adam arayışı sürüyor. Tüm bunların farkında olan Pereira ise hala geri adım atmış değil. Ancak takımı yönetecek gücü de kalmadı. Henüz nasıl olacağı belli olmasa da kısa süre içinde iki tarafın bir şekilde ayrılacağı bu son toplantı sonrası büyük ölçüde kesinleşti.

Yıldırım kızgın

Vitor Pereira daha önce birçok kez Başkan Aziz Yıldırım’ın desteği ile görevinin başında kalabilmişti. Ancak bu kez Yıldırım’ın da Portekizli çalıştırıcıya çok kızgın olduğu belirlendi.

Monaco maçından sonra Yıldırım’ın sözlü olarak Pereira’nın oynattığı futbola sert ve ağır bir tepki gösterdiği öğrenildi.

Bu arada Pereira ile yapılan görüşme sonrası yönetim kendi içinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Yıldırım ve yönetimin gece yarısına kadar Pereira’nın durumu başta olmak üzere yapılması planlanan çalışmalar üzerinde durduğu ifade edildi.

Yönetim tesislerde

Sarı-lacivertli yönetim, Şampiyonlar Ligi defterinin kapatıldığı Monaco rövanşından sonra başlattığı yakın takibe devam ediyor. Her gün düzenli olarak tesislere gelen yöneticiler yapılan çalışmaları mercek altına yatırıyor.

62 resmi maça çıktı

Vitor Pereira, Fenerbahçe’nin başında üç kulvarda 62 resmi maça çıkarken, 38 galibiyet, 15 beraberlik ve 9 yenilgi aldı.

Milliyet