Quaresma özür diledi !

Quaresma özür diledi !

Bursaspor maçında kırmızı kart gören Quaresma, Şenol Güneş ve takım arkadaşlarından özür diledi.

Ligde bitime 5 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş'ta Vodafone Arena'nın açılış maçı olan Bursaspor karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından kırmızı kart gören Quaresma, gündeme oturmuştu. Siyah-beyazlılarda daha önce 2010- 2013 yılları arasında da forma giyen ve o dönem disiplinsiz tavırlarıyla hafızalarda yer eden Portekizli yıldız oyuncu, "Acaba yeniden o eski günlerine mi dönüyor" endişelerini de akıllara getirmişti. 32 yaşındaki oyuncunun bu davranışından dolayı büyük bir pişmanlık içinde olduğu öğrenildi. Cezası nedeniyle ligdeki son maç olan Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyen Quaresma'nın önce teknik direktör Şenol Güneş'ten sonra da tüm takım arkadaşlarından özür dilediği ortaya çıktı. Şampiyonluğa inandığını belirten Beşiktaş'ın deneyimli futbolcusunun, “Bu taraftar şampiyonluğu hak ediyor. Kendi evimizde oynamadığımız halde her çıktığımız statta yanımızda oldular. Her maçta oynamak istiyorum. Bursaspor maçında büyük bir hata yaptım. Bu sezon inşallah şampiyon olcağız. Akhisar zorlu bir rakip. Bu maça özel olarak hazırlanıyorum” dediği ifade edildi.

UEFA, Beşiktaş'ı 'şampiyon' ilan etti!

UEFA, 2015-2016 sezonu Süper Lig şampiyonu olarak Beşiktaş'ı ilan etti. UEFA'nın internet sitesinde, 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından yer almayı garantileyen, liglerinde elde ettiği sıralamaya göre doğrudan katılması ve play-off turundan girmesi beklenen takımlar listelendi. UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmasını beklediği takımların listesinde Türkiye'den Beşiktaş'a yer verdi.

Kartal'ın golcüleri 12 takıma bedel

Beşiktaş'ta Gomez, Sosa ve Oğuzhan'ın ligde 36 golü bulunuyor. 3 oyuncu, performanslarıyla ligdeki 9 takımı geride bırakırken 3 ekiple de kafa kafaya gidiyor.

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, şu ana kadar 63 kez fileleri havalandırdı. Gollerin 36'sı ise Mario Gomez, Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa üçlüsünden geldi. Alman forvet 22 kez ağları sarsarken, Oğuzhan 8, Sosa ise 6 kez rakip kalecileri avlamayı başardı. Durdurulması zor olan 3 futbolcu, takımlarını sırtlamanın yanı sıra ligin geneline bakıldığında bir başka önemli istatistiğe daha imza attı. Gomez-Sosa-Oğuzhan üçlüsü şu ana kadar attıkları gollerle ligde mücadele eden 9 takımı geride bırakırken 3 takımla da kafa kafaya gidiyor. Üç futbolcu Kayseri (21), Sivas (26), Gaziantep (27), Mersin (28), Eskişehir (33), Gençlerbirliği (34), Trabzon (34), Çaykur Rize (35), Kasımpaşa (35) takımlarını geride bıraktı. 36'şar golü bulunan Akhisar Belediye, Bursaspor ve Torku Konya'yı ise yakaladı.

Beşiktaş'ta seçim 15 Mayıs'ta yapılacak

Beşiktaş'ta başkanlık seçiminin yapılacağı olağan genel kurul toplantısının tarihi belli oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, genel kurulun 8 Mayıs'ta toplanacağı açıklandı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı, 15 Mayıs'ta çoğunluğa bakılmaksızın BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde yapılacak. Başkan Orman, şubat ayında gerçekleştirilen yılın olağan ilk divan kurulu toplantısında başkan adayı olacağını açıklamıştı.

Fiorentina yüzde 40'ın peşinde

Satın alma hakkı Beşiktaş'ta olan golcü oyuncu Mario Gomez'in menajerinin, Fiorentina ile olan sözleşmenin feshedilmesini istediği ancak bu teklifin geri çevrildiği belirtildi. Siyah-beyazlılar, sezon başında Gomez'i 1000 Euro satın alma opsiyonuyla Fiorentina'dan kiralamıştı. Anlaşmaya göre, Beşiktaş oyuncuyu alıp, ileride satması halinde bonservisin yüzde 40'ını Fiorentina'ya ödeyecek. İtalyan temsilcisinin bu hakkı kaybetmemek için feshetmeye yanaşmadığı belirtildi.