Rıdvan Dilmen'den bomba tahmin !

Rıdvan Dilmen'den bomba tahmin !

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Gaziantepspor maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın sahasında 3-1 kazandığı Gaziantepspor maçını değerlendiren NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, ilk yarının sonunda oluşacak puan durumu ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şöyle:

- Geçen haftaki Kasımpaşa maçına benzer maç oldu. Ancak bu hafta daha fazla pozisyon verdiler. Bir ay önce kadro dışı bırakılan Yasin son haftalarda çok iyi. Bugün de hat-trick yaptı. Sneijder de çok iyiydi bugün temposu, coşkusu arttı. Kendisine pas verilmeyince küsen Sneijder yok artık.

- Gaziantep'in bu kadar rahat oynadığı bir 13 hafta görmedim. Bunun nedeni yaşadıkları hoca değişikliği ve Galatasaray'ın izin vermesi. Sahanın yıldızları Yasin ve Gökhan'dı. 3 atan ve 3 yiyen sahanın yıldızları oldu. Gaziantep bugün disiplinli değildi ancak oynamaya çalıştı. Bugünkü Gaziantep takımı gösteri maçı için gelmiş. Galatasaray'ı yenmeye değil fark atmaya gelmiş gibi oynadı.

- Galatasaray'a başarısız diyemeyiz. Oyun anlamında yetersiz olabilir ama puan anlamında iyi. Zirve yarışında ben de varım diyor. Galatasaray'ın gol atmada sıkıntısı olmaz. Galatasaray dar alanda oynarsa problem olmaz. Bunun çözümü antrenman. Problem top rakipteyken. Top rakipteyken oynamasını bilmiyorlar.

- Galatasaray'ın tek problemi dar alanda oynamak. Bu da tekrar ve antrenmanla çözülür. Hoca baksın top rakipteyken ne yapmam gerekir diye alanı daraltsam yeter der. Galatasaray'ın kanatları top rakipteyken orta sahayı üçlerse problem çözülür.

- Galatasaray her an her yerde 4 yiyebilir. Ancak buna rağmen şampiyonluk adayıdır. Galatasaray ilk yarıyı 2. veya 3. bitirir. 4. olmaz ama lider de olamaz. Lider Beşiktaş olur.

- Galatasaray'ın ilk golünde taç yanlış kullanıldı ve faul vardı diye düşünüyorum. İkinci yarıda Galatasaray'ın hücum ettiği taraftaki yardımcı hakemi tebrik ederim. Çok iyi maç çıkardı. Galatasaray'ın önde problemi yok.

- Galatasaray'ın sorunu diziliş ve öndeki oyuncuyla gerideki oyuncu arasındaki mesafe. Hoca ön alandaki 4'lüyü belirlemiş artık. Yasin pas çıkarmasını diğer oyuncular kadar beceremiyor. Yasin'in bunu geliştirmesi düzeltmesi gerekir. Bugün eğer bunu yapabilse 2 gol 4 asist olurdu.