Rıdvan Dilmen'den Göztepe - Galatasaray maçı yorumu

Rıdvan Dilmen'den Göztepe - Galatasaray maçı yorumu
Güncelleme:

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Göztepe - Galatasaray maçını değerlendirdi. Rıdvan Dilmen Göztepe'nin kazandığı penaltı için bence doğru karar ifadesini kullandı.

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları...

"Hakem Bülent Yıldırım'ı çok beğendim. Çünkü Galatasaray atağa çıkarken 2 kere avantaj sağladı oyuncuya. Göztepe'nin kazandığı penaltı bence penaltı. VAR'a da uydu. Futbolu oynatmaya çalıştı. Yardımcılarda çok iyi yönetti. Bir kere tabelayı değiştirdi.

Ne teknik adamları ne oyuncuları çok eleştiremeyiz bu maçta. Berbat bir saha zemini vardı. Fırtına, yağmur devam edince ancak bu kadar olur. Zeminin azizliğine uğrağan Galatasaray olmasına rağmen 1-0 kazanmayı başardı. Bu zemin bilardo. Göztepe genelde ortalarla ve savunma arkasına atılan toplarla değil de karambolle etkili olmaya çalıştı. Göztepe kendi evine Fenerbahçe'yi yendi böyle oynamadı, Beşiktaş'ı yendi böyle oynamadı. Sinan'ın da ne kadar değerli oyuncu olduğu da ortada. Bu demek değildirdir ki transfer yapmayacak, yapacak. Rakibi Başakşehir'in ciddi bir kadrosu var.

Marcao faydalı oyuncu. Mariano ise sahanı en iyi oyuncusuydu. Bence de Galatasaray'ın en iyisi oyuncusu. Zemin öyle bir zemin ki biz hangi oyuncuya ne diyebiliriz? Halil'i geç aldı hoca. Yasin girerken de biraz demoralize oldu Halil sanırım. Göztepe kazanabilmek için her şeyi yaptı. Direkten dönen toplar, kaçan penaltı. Başakşehir'i zorlayacak takım Beşiktaş'ın dışında bence Galatasaray. Malatya ve Trabzon da zorlayamaz. En yakın Galatasaray gibi görünüyor. Bir kere coşkulu oynuyorlar. Daha arzulu başladılar ikinci yarıya.

Takımın coşkusu, arzusu ve kazanma isteği önemli. Şu an viraja dar girdi. Yönetim 4-5 tane alternatifi vardır ve bir tane santrfor mutlaka alacaktırlar. Alan transferi sanırım son anda bozulmuş. Zor maçları var önlerinde. Kolay değildir çünkü Benfica ile oynamak. Bu bakımdan inanılmaz bir 3 puan aldılar. Şartlara bakarsak çok önemli. Belki de Fatih Terim maçtan sonra bu şartlarda alınan 3 puan çok değerli diyecektir. Kemal Özdeş ise gitti 2 puan diyecekken gitti 3 puan diyecektir.

Belhanda'ya hiç uymayan bir zemindi. Belhanda bugünkü şartlarda ne Halil ne Serdar ne de Onyekuru için uygun zemin yoktu. İki takımda zemine göre oynamaya çalıştı. Göztepe, Galatasaray'a korkunç bir üstünlük sağladı. Ben öyle beklemiyordum. Bugünkü şartlarda 'ben varım' dedi Galatasaray. Çok önemli bir galibiyettir. Santrforun gelmemiş, forvetin hala gol atıyor. Rodrigues ve Serdar Aziz kaybına rağmen kazandı. 3 gün önce gelen Semih bugün oynadı. Nagatomo ve Belhanda önümüzdeki haftalarda takıma katılacak ama sağ önde hareketli bir oyuncuya ihtiyaç var. Sert maçları var çünkü önlerinde.

Fatih Terim kariyeri boyunca bir sürü maç oynamıştır. 10 tane önemli maç varsa bir tanesi bu maçtır. Şartlar, ortam ve rüya gibi 3 puan. Maçtan sonra takım halinde birlikte Galatasaray taraftarına gitmesi de normaldir. Transfer kolay olmuyor artık. Çünkü hazırlıklı değiliz. Demba Ba'yı dün almadı Başakşehir takımı mesela. Uzun zamandır izleyipte almışlardır. Costa gitti hemen yerine aldılar bir oyuncu. Çok doğru dengeliyorlar bunu. Trabzon mesela. Güzelim gençler var ama etrafını dolduramıyorsun. Milan'a ödeyemedi parayı.

Alan bence sürpriz Türkiye için. Sadece CV'sine bakıp yorum yapabiliriz. Tıpkı Marcao gibi. Ama iyi izlemişler demek ki faydalı olacak çünkü. Oyuncuların da Portekizce, İspanyolca bilmesi bu bakımdan da önemli. Muslera büyük kurtarışlar yapmadı bugün. Ama Galatasaray'da 8. yılını dolduruyor, 2 yıl daha kontratı var. Muslera gibi oyuncuların kariyeri bittiği zamanda ödüllendirilmesi lazım. Hiç problemsiz 8 yıl geçirdi. Bakanlığın, federasyonun bu tür değerlere bir ödül vermesi lazım. Gerçekten de Türkiye temsilcisi gibi olmalı. Böyle bir değer var, örnek bir değer.

Göztepe, Türkiye'nin en renkli camialarından bir tanesidir. Olağanüstü başarılarının bu nesil görmemiştir. Bir kültürü vardır. Çok kötü bir serüvenden sonra Mehmet başkan alınca kulübü önemli bir kulüp haline getirdi. Böylesine kültür seviyesi yüksek bir kulübün hocaları sürekli hoca değişiyor ama kalıcı olması lazım. Şu andaki sıkıntı bu Göztepe'de. Umarım Kemal hoca için bu geçerli olmaz. Feghouli dışında Onyekuru ve Sinan da ya geçerler ya kaybedeler. Savaşarak, gömülerekte bunu yapabilmek bir hünerdir. 12-13 kornere karşı gol yemiyorsan ve hala Muslera'da çizgiden çıkmıyor ve ona rağmen gol yemeden kazanmak çok önemlidir. Kendi kariyeri ve lig açısından 10 tane değerli maçı varsa hocanın bir maçı bu maçtır.

Semih Kaya taktik olarak ikinci yarı oyuna girdi. Fatih Terim elinde olsa kendi de girecek. Linnes de iyi bir profesyonel şimdilik idare ediyor. Hocanın istediği bir sol bek değil ama. İyi bir de santrfor da almaları lazım. Şu an Sinan'ı da kazanıyorsunuz. Gol ortalaması da yüksek. Eren Derdiyok tam olarak koptu. Şu an antrenmanlara çıkmıyor. Serdar şu an döndü mü? 'Döneceğim' dedi ama... Gönül isterdi ki tekrar takıma dönsün. Ne olduğunu bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Fatih Terim'in birinci stoperi Serdar Aziz'di. Dost olmayabilirsin ama sonuçta düşman olmayacaksın. Serdar Aziz nerede oynarsa oynasın. Bu oyuncular çok sıkıntı yaratmadıysa oynamasında fayda var. Bak Serdar Gürler oynamak istedi, geri geldi. Oyuncuların oynaması lazım."