Riekerink geleneği bozmadı

Riekerink geleneği bozmadı

Riekerink, daha önce çalıştırdığı takımlarla da ilk maçında galibiyet alamadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink'in önceki takımlarında da ilk maçlarında galibiyet yüzü göremediği ortaya çıktı. Hollandalı Galatasaray'da da bu seriyi sürdürdü.

Jan Olde Riekerink Galatasaray kariyerine kötü bir başlangıç yaptı. Sarı-kırmızılı takımın başında Eskişehirspor'a 4-3 mağlup olan Hollandalı teknik adam için tarihin tekerrür ettiği ortaya çıktı. 
Yardımcı hocalık yaptığı tecrübeleri bir yana, deneyimli çalıştırıcı bugüne kadar 4 takımda teknik direktör olarak görev yaptı. Bu takımlarda, çıktığı ilk maçların hiçbirisini kazanamayan Riekerink, Galatasaray ile 5. teknik direktörlük deneyiminde de aynı kaderi yaşadı ve yine iyi bir başlangıç yapamadı.   

Başında olduğu ilk ekip, Belçika'nın Gent takımı olan Riekerink, mavi-beyazlı ekipte ilk maçında Antwerp'in karşısına çıktı, sahadan 0-0'lık beraberlik ile ayrıldı. Bir sonraki deneyimini Hollanda temsilcisi Emmen'de geçiren Riekerink, ülkesinin takımında ligin ilk maçında karşısına çıktığı Zwolle'ye 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. 
 
Jan Olde Riekerink ardından Uzakdoğu'nun yolunu tuttu. Çin U-19 Milli Takımı'nda Endonezya ile çıktığı ilk maçta 0-0'lık eşitliğe razı oldu. Ardından ülkenin bir diğer genç takımının başına getirilen Hollandalı hoca, Çin U-15 Milli Takımı'yla ilk maçında büyük bir şok yaşadı. Çin bu maçta Çek Cumhuriyeti'ne 10-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.
 
Galatasaray'da 'sonu benzerse' korkusu 

Çalıştırdığı takımlarla çıktığı ilk maçlarda galibiyet alamayan Jan Olde Riekerink, bu takımlarla devamında da iyi sonuçlar alamadı. Galatasaray'daki başlangıcı eski takımlarındaki başlangıçlarına benzeyen Riekerink için sarı-kırmızılı taraftarı, şimdi sonunun da eski takımlarına benzeme korkusu sardı. 
 
Çalıştırdığı takımlar dip yaptı 
Riekerink Gent ile sezonu ancak sekizinci sırada tamamlayabildi. Emmen ile çok daha kötü bir tecrübe yaşayan Hollandalı hocanın takımı sezon sonunda Hollanda ikinci liginde son sırada yer alıyordu. Çin U-19 Milli Takımı ile Asya Şampiyonası finallerine katılan Riekerink'in takımı burada tüm grup maçlarını kaybetti ve 16 takım içinde 15. oldu. Çin U-15 ise, Riekerink yönetiminde Asya Şampiyonası finallerine katılamadı ve bu finaller tarihte ilk kez Çin takımı olmadan oynandı.  

Milliyet