Riekerink'ten Sneijder itirafı !

Riekerink'ten Sneijder itirafı !

Jan Olde Riekerink, kendisini Galatasaray'a getirenin Sneijder olup olmadığına açıklık getirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink Hollanda basınına açıklamalarda bulundu. Vatandaşı Wesley Sneijder'in, kendisini sarı-kırmızılı ekibe getiren isim olduğu yönündeki görüşleri yorumlayan  53 yaşındaki çalıştırıcı, yıldız futbolcunun katkısı bulunabileceğini inkar etmezken, aslan payını ise kendine biçti.  

Riekerink, "Bunu ben de çok duydum. Wesley'e benimle ilgili görüşlerini sormaları normal. Ancak sonuçta ben kendimi gösterdim ve belirleyici olan faktörün bu olduğunu düşünüyorum. Göreve gelmeden iki hafta önce bu konuyla ilgili girişimim oldu. Sonuçta benim dışımda bu koltuğa aday iki isim daha vardı" diye konuştu.  

'Wesley hala hırs dolu'

Yıldız futbolcunun durumuyla ilgili görüşlerini paylaşan Galatasaray hocası, "Wesley Sneijder'i 11 yaşında Ajax'ta görmüştüm. 20 yıl sonra tekrar karşılaştığımda önemli bir şahsiyet haline geldiğini gördüm. Sahada üzerine düşeni yapıyor. Bizim için fark yaratabilecek bir oyuncu. Liderlik özelliği önemli. İdmanlarda sıkı çalışıyor ve hala futbol hırsıyla dolu" dedi. 

'İki ayda olmaz'

Galatasaray'ın iyi durumda olmadığını kabul eden ve bunu değiştirmek için çabalayacağını belirten Hollandalı teknik adam şöyle devam etti:

"Nasıl çalışmak istediğimi ve kafamdaki futbolun ne olduğunu biliyorum. Geride bir Ajax altyapısı da var. Ancak iki ay içinde Hollanda ekolünü adapte edebileceğim hayaline de kapılmıyorum. İçinde bulunduğumuz zaman iyi bir sistem kurmak için önemli. Buradaki görevim Galatasaray'ı bir şekilde Avrupa arenasına taşımak".