Şener değerini 3'e katladı

Şener değerini 3'e katladı

Fenerbahçe’nin başarılı sağ beki Şener Özbayraklı, bu sezon gösterdiği performansla değerini 3’e katlamayı başardı.

Sezon başında Bursaspor‘dan Fenerbahçe‘ye transfer olan Şener Özbayraklı, son dönemde formasını Gökhan Gönül’e kaptırmış olsa da Akhisar Belediyespor maçındaki 1 gol ve 1 asistlik performansıyla tekrar adından söz ettirmeyi başardı.
 
Sarı lacivertlilerin bu sezon oynadığı ilk 14 resmi maçta düzenli olarak ilk 11’de forma giyen, Gökhan Gönül sakatlığını atlatıp formunu artırmasıyla yedek kulübesine çekilen Şener, buna karşın forma şansı bulduğu mücadelelerde gösterdiği performansla değerini katlamayı bildi.
 
Serbest kalma bedeli olan 5 milyon TL’nin ödenmesiyle Fenerbahçe forması giymeye başlayan 26 yaşındaki sağ bekin değeri, Transfermarkt verilerine göre sezon başındaki rakamın 3 katına çıkarak 5 milyon euroya ulaştı. Toplamda 25 maçta görev alan Şener, bu mücadelelerde 2 gol ve 4 asist yapma başarısı gösterdi.
 
2. Lig’den Süper Lig’e
 
Şener Özbayraklı, futbola 13 yaşında memleketi Artvin’in Borçka Gençlerbirliği’nde başladı. 2008 yılında Arsinspor’da profesyonel olan sağ bek, önce Osmanlıspor’a ve sonrasında Keçiörengücü’ne transfer oldu.
 
Keçiörengücü’ndeki istikrarıyla kendisine Bugsaşspor kapılarını açan Şener için kariyerinin dönüm noktası bu periyotta yaşandı. 3.5 sezon formasını giydiği Bugsaşspor’da gösterdiği performansla üst lig takımlarının dikkat çeken Şener, 2012/13 sezonunun devre arasınad Ertuğrul Sağlam’ın ısrarıyla kendisini bir anda Süper Lig’de, Bursaspor formasıyla oynarken buldu.
 
2.Lig’den Süper Lig’e gelmiş olmasına karşın Şener hocasının güvenini kazandı. Bir anda ilk 11’in değişilmezi oldu ve adından daha sık söz ettirmeye başladı.
 
İlk sezonundaki Galatasaray maçında yaptığı asist ve Trabzonspor’a attığı gol ile Süper Lig Şener Özbayraklı’nın başarısını artık kabul etmişti. Ertuğrul Sağlam’ın ayrılmasından sonra Bursaspor’da görev yapan Hikmet Karaman, Christoph Daum, İrfan Buz ve Şenol Güneş de Şener’den hiç vazgeçmedi ve artık İstanbul büyükleri Şener için Bursaspor’un kapısını aşındırmaya başladı.
 
Gökhan Gönül’ün olduğu takıma gitmek…
 
Sezon başında birçok takımın transfer listesinde olduğu iddia edilen ve transferin en çok konuşulan isimlerinden olan Şener, Fenerbahçe’nin sözleşme fesih bedeli olan 5 milyon TL’yi Bursaspor’un hesabına yatırmasının ardından sarı lacivertlilerle sözleşme imzaladı.
 
Futbol otoriteleri, ülkenin en iyi sağ beki olarak gösterilen Gökhan Gönül’ün olduğu takıma gitmenin, Şener’in futbolunu geriye götüreceğini söylerken 26 yaşındaki oyuncu gösterdiği performansla bu düşünceyi haksız çıkarmayı başardı.
 
Milli takıma ilk kez 2008 yılında seçilen Şener; U18, A2 ve A Milli Takım formalarını toplamda 10 kez giyme onuruna erişti.
 
Sporcope