Sinan Gümüş'ten Fatih Terim'e mesaj

Sinan Gümüş'ten Fatih Terim'e mesaj

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Sinan Gümüş, A Milli Takım için Fatih Terim'den teklif bekliyor.

Daha önce Almanya forması giyen Galatasaray'ın genç golcüsü Sinan Gümüş, Ay-Yıldız'a dönmek için A Milli Takım'dan davet bekleyecek.

Kupada hat trick yapan Galatasaray’ın golcüsü, geçtiğimiz aylarda U21 Milli Takımı’na davet edildi. Bu çağrıyı kabul etse AB vatandaşlığından çıkacak olan Sinan, Türkiye A Milli Takımı’na çağrılması durumunda prosedürler için kolları sıvayacak.

Kastamonuspor’a attığı 3 golle formunun zirvesine ulaştığını gösteren Sinan Gümüş, hem Galatasaray taraftarının yüreğine su serpti, hem de Türkiye A Milli Takımı için tartışılmaya başlandı.

Daha önce Almanya U20 Milli Takımı forması giyen Sinan, üç kez Almanlar için görev yapmış, iki yıldan bu yana da hiç çağrı almamıştı. 22 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’a transfer olduktan sonra Türkiye U21 Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan’ın dikkatini çekti ve ay-yıldızlı ekip için çağrıda bulunuldu.

Ancak Sinan, bürokratik engellerin kendisini uğraştıracağını ve bu seçimle AB vatandaşlığından çıkarılacağını bildiği için çağrıya olumlu yanıt vermedi. Kendisine hedef olarak Türkiye A Milli Takımı’nı seçen Sinan, Fatih Terim’in daveti sonrasında prosedürleri tamamlamak için kolları sıvayacak.

Sinan Gümüş’ün bu şekilde tedbirli hareket etmesine, Beşiktaşlı futbolcu Tolgay Arslan’ın yaşadığı sorunların da etkili olduğu dile getirildi. Bilindiği gibi siyah-beyazlı futbolcu, iki ülke arasında git-geller yaşadığı için ortada kaldı. Şimdi Türkiye’ye dönebilmesi için değişik yollar aranıyor.

6 maçta 7 gol

Mustafa Denizli’nin gelişiyle birlikte Galatasaray’ın değişmezleri arasına giren Sinan Gümüş, istatistikleriyle göz doldurdu. 22 yaşındaki futbolcu, son 6 resmi maçında 7 gol atmayı başardı.

Sarı-kırmızılı futbolcu, 2015-2016 sezonunda 10 lig, 5 Ziraat Türkiye Türkiye Kupası ve 3 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkarak, Galatasaray’daki en iyi dönemini geçirmeye başladı. Bu karşılaşmalarda 760 dakika süre alan Sinan, son 6 maçlık periyotta ligde ve kupada 3’er maçta görev aldı. Sadece ligdeki Osmanlıspor müsabakasında skora katkı yapamayan genç futbolcu, kupadaki Kastamonuspor 1966 maçında ise 3 gol birden kaydetti.

Milliyet