Şota lige damga vurdu

Şota lige damga vurdu

Şota, Konyaspor maçında yaşanan fair-play hareketinin ardından istifa etse de, adını lig tarihine altın harflerle yazdırbayı başardı.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Torku Konyaspor – Kasımpaşa mücadelesi, Türk futbolunda tarihi görüntülere sahne oldu.

Torku Konya Arena’da oynanan maçın 19. dakikasında Kasımpaşa, Ryan Donk’un attığı golle 1-0 geçti… Lacivert-beyazlı ekipte, Ryan Babel’nin yerde yattığı sırada Torku Konyaspor’lu oyuncular topun taça atılmasını beklerken orta sahanın biraz ilerisindeki Ryan Donk, aşırtma vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

Golün ardından sahada tartışmalar yaşandı… Bu sırada Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze devreye girdi. Gürcü Hoca, oyuncularına ‘gol yemeleri’ yönünde bir işarette bulundu. Daha sonra santrada Konyaspor’un gol atmasını kararlaştırıldı. Santradan aldığı top ile kaleye kadar ilerleyen Hasan Kabze topu boş ağlara gönderdi.

MAÇ SONUNDA İSTİFA ETTİ

Şota, Konya deplasmanında alınan yenilginin ardından, 7 Ekim 2012 tarihinde göreve başladığı Kasımpaşa’dan istifa ettiğini açıkladı. İstanbul ekibi, 24 hafta sonunda 29 puan topladı.

Donk’un attığı golden sonra oyuncularına kenardan talimat veren ve Konyaspor’un gol atması için oyuncularına hareket etmemeyi söyleyen Şota, Cuma akşamı sosyal medyada dizilerin ve programların da önüne geçerek gündeme oturdu.

‏@asaydam
Şota takımı haksız bir gol atınca, rakibi Konya’nın kendi kalesine gol atmasına izin vermiş. Siyasilerin ondan öğreneceği ne çok şey var.

@3kornerbirpen6
Şota spor bakanı olsun… net

@mehmetdemirkolb
Donk’lar olmasa Sota’lar da olmazdi.

@cersan2009
Bir tarafta eliyle gol atan Anelka, diğer tarafta ŞOTA… Yer KONYA …

@feridun_duzagac
Futbol Şota gibi adamlarla güzelleşen ve Donk gibilere rağmen vazgeçilemeyen bir oyun.

@serkan_korkmaz
Şota; TS’ye geldiginden bu yana, varlığıyla Türk futboluna değer katan eşsiz bir futbol adamı.

‏@ekomanhunt2009
Süleyman Seba sezonun en güzel adamı Şota Arvaladze

AMK Gazetesi