TFF'ye Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe'den de rest

TFF'ye Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe'den de rest
Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da Beşiktaş'ın ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye mektup yazarak TFF'ye çifte standart tepkisi gösterdi.

Beşiktaş Kulübü'nün ardından Fenerbahçe de hakemlere isyan bayrağını açtı. Henüz ikinci hafta oynanmışken sarı-lacivertli takım, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) mektup göndererek açıklama talebinde bulunuldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç imzalı mektuba Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eğitmeni Hugh Dallas'ın Süper Lig'de görev yapan hakem, VAR ve AVAR hakemleriyle geçen günlerde yaptığı video konferansın içeriği neden oldu. Edinilen bilgilere göre Dallas, bu toplantıda Fenerbahçe-Gaziantep FK maçında hakemi alkışladığı için ikinci sarı kartla ihraç edilen Maxim'in pozisyonuyla ilgili “Tolerans gösterilebilirdi” dedi.

Ali Koç mektubunda, Dallas'ın sezon öncesinde hakemlere “Size yapılan hareketlere sıfır tolerans gösterin” uyarısında bulunduğunu hatırlattı. Abdulkadir Bitigen'e kuralı doğru uygulamasına rağmen “Oyuncuyu idare etmeliydin” denmesinin, hakemleri yönlendirme olduğu mektupta dile getirildi. Doğru karar veren bir hakemin eleştirilmesinin gelecek maçlar için hakemlere “Başka takım olursa sıfır tolerans gösterin, Fenerbahçe söz konusu olduğunda ise idare edin” mesajı taşıyacağı hatırlatıldı.

Mektupta iki vurgu daha vardı:

Başkan Ali Koç, Serkan Tokat'ın maçlarında ilk hafta VAR, ikinci haftada da AVAR olarak atanmasının yapay zeka teziyle savunulamayacağını belirtti. Bu atamanın yapay zekaya dışarıdan müdahale edildiğinin göstergesi olduğu savunuldu.

Mektupta, iki maçtaki yanlış hakem kararlarına da değinildi. Gaziantep FK maçında nizami penaltıya VAR'ın hatalı şekilde karıştığı vurgulandı. Samsun sınavında ise Fred'in golüne verilen ofsayt karanının izaha muhtaç olduğu belirtildi.

 

(Kaynak)