Trabzonspor: 1 - Osmanlıspor: 2

Trabzonspor: 1 - Osmanlıspor: 2

Süper Lig'in 23. haftasında Avni Aker'de Trabzonspor, Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig 23. hafta mücadelesinde Trabzonspor, sahasında Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu. Hüseyin Avni Aker'de oynanan mücadelede ev sahibi Trabzonspor'un golünü 47. dakikada Sefa Yılmaz atarken, Osmanlıspor'a galibiyeti getiren golleri 40. ve 51. dakikalarda Rusescu kaydetti.

Bu sonucun ardından Osmanlıspor puanını 32 yaparken, Trabzonspor 27 puanda kaldı.

BAŞKAN USTA TARAFTARA HİTAP ETTİ
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, karşılaşma öncesi stadyumdaki taraftarlara da hitap etti. Usta konuşmasında tüm dünyanın gözünün Trabzon'un üzerinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bizi burada buluşturan spor. Bu akşamın özel bir anlamı var. Elbette özel anlamı var ama Trabzonsporlulara, sizlere, bizlere bu akşam çok önemli bir görev düşüyor. Buradan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya, bu büyük kulübün taraftarları olarak, sporun centilmenlik ve dostluk olduğunu, gençlere çocuklara örnek olunması gereken bir alan olduğunu göstermemiz şart. Sakın ama sakın.. Tüm dünya bizi seyredecek. Çeşitli sıkıntılarımız olmuş olabilir. 2010-2011 sezonundan beri çeşitli sorunlar yaşamış olabiliriz. Bu akşam tüm Trabzonsporluların birinci sınıf spor seyircisi olduğunu,en ufak bir taşkınlık yapmayacağını göstermenizi rica ediyorum."

TRABZONSPOR'DA 9 EKSİK
Trabzonspor'da kırmızı kart cezalıları Douglas Franco, Özer, Salih Dursun, Aykut Demir ve Cavanda ile sakatlıkları süren Cardozo, Mehmet Ekici, Aytaç ve Güray Vural Osmanlıspor maçı kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Hami Mandıralı, Yusuf Erdoğan'ı yedek oturturken, Musa Nizam'ı sol bekte sahaya sürdü.

VEDA SEZONUNDA EFSANELERE PLAKET
Trabzonspor yönetiminin Osmanlıspor maçında başlattığı bir uygulamayla bordo-mavili takımda forma giymiş oyunculara plaket töreni yapıldı. Avni Aker'e veda sezonu kapsamında bordo-mavili kulübün tarihine adını yazdıran Turgay Semercioğlu, İskender Günen, Kenan Aksu, Mehmet Cemil Altın, Ali Kemal Özcan, Turan Yurdakul, Güngör Şahinkaya'ya plaketleri Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi. Vefat eden Kadir Özcan ve Cemil Usta'nın plaketleri ise aile üyelerine takdim edildi.

HAKEMLERE PROTESTO
Karşılaşmayı yönetecek Özgür Yankaya ve yardımcıları ısırmak için sahaya çıktığında bordo-mavili taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Tribünler uzun süre "Futbolun katili Türk hakemleri" tezahüratı yaptı.

TRİBÜNLER DOLDU
Trabzonspor yönetiminin bu maça özel olarak bilet fiyatlarını 3 liraya kadar indirmesinin ardından bordo-mavili taraftarlar tribünleri doldurdu. Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar karşılaşmayı takip ederken, yönetim de stadyuma giren herkese kulüp flaması hediye etti.

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



90. DK: Ve maçta son düdük çalıyor. Osmanlıspor FK deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 mağlup ediyor.

90. DK: Mustafa Yumlu'nun rakibi Raheem Lawal'a arkadan yaptığı müdahale sonrası Özgür Yankaya oyunu durduruyor. Mustafa bu pozisyon sonrası sarı kart görüyor.

90. DK: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

89. DK: Sağ kanattan Marko Marin'in ceza alanına havalandırdığı topa Mustafa Yumlu yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak cılız giden top kaleci Ahmet Şahin'e ulaşıyor.

70. DK: Yusuf Erdoğan'ın pasıyla rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazda topla buluşan Erkan Zengin'in sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta top, Osmanlıspor FK savunmasındaki Numan Çürüksu'dan geri dönüyor.

67. DK: Osmanlıspor FK yarı alanında yaşanan pozisyonda Gabriel Torje rakibi Yusuf Erdoğan'a yaptığı müdahale sonrası hakem oyunu durduruyor. Bu pozisyon sonrası Torje sarı kart görüyor.

65. DK: Sol kanattan Erkan Zengin'in ceza alanına gönderdiği topa Muhammet Demir kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan oyun alanını terk ediyor.

59. DK: Osmanlıspor FK takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Geceyi iki asistle tamamlayan Dzon Delarge oyun alanının kenarına gelirken, yerine dahil olan isim Gabriel Torje oluyor.

57. DK: Okay Yokuşlu'nun sahada süren tedavisi sebebiyle oyun bu dakikalarda duraklıyor.

54. DK: Aminu Umar'ın yerden pasıyla rakip ceza alanı ön çizgisinin hemen önünde topla buluşan Raul Rusescu'nun sol ayağıyla yaptığı vuruşta top kale üzerinden dışarıya çıkıyor.

51. DK: GOOOLL!!! Raul Rusescu'nun golüyle Osmanlıspor FK bir kez daha öne geçiyor.

50. DK: Mehmet Güven'in ara pasına hareketlenen Dzon Delarge'ın ceza alanına girer girmez yerden kaleye gönderdiği şutunu kaleci Onur Kıvrak ayaklarıyla kornere çeliyor.

47. DK: Golde asisti yapan oyuncu Yusuf Erdoğan oluyor.

47. DK: GOOOLL!!! Sefa Yılmaz'ın golüyle maça eşitlik geliyor. Rakip ceza alanı içerisinde topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın sağ çaprazdan kale ağzına gönderdiği yerden topu, müsait pozisyonda bulunan Sefa Yılmaz tek vuruşla ağlara gönderiyor. Bu golle durum şimdi 1-1.

46. DK: Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Fatih Atik oyundan çıkarken, yerine giren isim Yusuf Erdoğan oluyor.

46. DK: İkinci yarı Trabzonspor'un santra vuruşuyla başlıyor.


45. DK: İlk yarıda son düdük çalıyor. Osmanlıspor FK devreyi Raul Rusescu'nun golüyle 1-0 önde geçiyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

44. DK: Raul Rusescu'nun pasıyla rakip ceza alanı ön çizgisinin hemen önünden Badou Ndiaye'nin kaleye göndermek istediği şutu, Trabzonspor savunmasında Erkan Zengin'e takılıyor.

40. DK: Golde asisti yapan oyuncu Dzon Delarge oluyor.

40. DK: GOOOLL!!! Raul Rusescu'nun golüyle Osmanlıspor FK 1-0 öne geçiyor. Dzon Delarge'ın rakip ceza alanı dışından sağ çaprazdan kale ağzına gönderdiği yerden pasında, Trabzonspor savunmasında Mustafa Yumlu ve Onur Kıvrak arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda arka direkte müsait pozisyonda bulunan Raul Rusescu topu ağlarla buluşturuyor.

38. DK: Sağ kanatta topla birlikte son çizgiye inen Jose Bosingwa'nın ceza alanına gönderdiği topu kaleci Ahmet Şahin kontrol ediyor.

35. DK: Osmanlıspor FK gole çok yaklaşıyor. Dzon Delarge'ın pasıyla rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazda topla buluşan Aminu Umar'ın yerden şutunu kaleci Onur Kıvrak ayaklarıyla kornere çeliyor.

32. DK: Fatih Atik'in sahada gerçekleşen tedavisi sebebiyle oyun bu dakikalarda duraksıyor.

30. DK: Maçın ilk yarım saatlik bölümünde Trabzonspor rakibine göre daha fazla topla oynayan taraf konumunda bulunuyor.

29. DK: Sağ kanattan Marko Marin'in ceza alanına gönderdiği yüksek topu, Muhammet Demir rövaşatayla kaleye göndermek istiyor ancak ıska geçince top tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.

19. DK: Raul Rusescu'nun pasıyla topla buluşan Badou Ndiaye'nin, rakip ceza alanı dışından kaleye gönderdiği yerden sert şutunda, top az farkla dışarıya çıkıyor.

18. DK: Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Jose Bosingwa'nın kale ağzına gönderdiği ortasını kaleci Ahmet Şahin kontrol ediyor.

13. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Tiago Pinto'nun penaltı noktası üzerine gönderdiği ortayı Trabzonspor savunmasında kafayla karşılayan isim Serge Akakpo oluyor.

10. DK: Aminu Umar topu rakibinden kurtardıktan sonra ceza alanı dışından şansını deniyor ancak Onur Kıvrak zorlanmadan topun sahibi oluyor.

8. DK: Erkan Zengin'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği sert ortaya Marko Marin kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan oyun alanını terk ediyor.

4. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Marko Marin'in arka direğe gönderdiği topa Sefa Yılmaz istediği vuruşu yapamayınca atak Trabzonspor adına sonuçsuz kalıyor.
undefined5'Marko Marin rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı dışından kaleye gönderdiği şutunda top, Osmanlıspor FK savunmasında Numan Çürüksu'dan geri dönüyor.

1. DK: Karşılaşma Osmanlısporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

- Konuk ekip Osmanlıspor'da ise sarı kart cezalısı Musa Çağıran'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Artur Moraes ve Anas Sharbini bu akşam sahada olamayacak olan isimler.

- Karşılaşma öncesi ev sahibi Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Aytaç Kara, Güray Vural ve Oscar Cardozo'nun yanı sıra kırmızı kart cezalısı olan Aykut Demir, Salih Dursun, Pedro Cavanda, Douglas Teixeira ve Özer Hurmacı bu maçta forma giyemeyecek olan isimler.

- Ligin ilk devresinde Ankara'da oynanan karşılaşma Osmanlıspor'un 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

- Konuk ekip Osmanlıspor ise 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyetle ligde 8.sırada bulunuyor.

- Geride kalan 22 hafta sonunda 1 maçı eksik olan Trabzonspor; 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile haftayı 9.sırada geçti.

- Hüseyin Avni Aker stadyumunda saat 19:00'da başlayacak olan mücadelede hakem Özgür Yankaya düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 23.hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Osmanlıspor'u ağırlıyor.