Trabzonspor'da harekat başladı

Trabzonspor'da harekat başladı

Trazonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni yabancı kuralıyla birlikte transfer çalışmalarına başladı

Trazonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelecek sezondan itibaren uygulamaya konulacak 14 yabancı kuralı ve camiadan gelen tepkiler nedeniyle transfer rotasını değiştirdi.

ARA TRANSFERDE FAZLA HARCAMA YAPILMAYACAK

Ara transferde Erkan Zengin ve Ozan Tufan gibi maliyeti yüksek isimlere yönelen Trabzonspor, taktik değiştirdi, federasyonun yeni yabancı kuralı, hem de kulübün yüksek borcu nedeniyle camiadan ve yönetimden pahalı transferlere gelen tepkiler üzerine ara transferde fazla harcama yapmama kararı aldı.

Özellikle Bursaspor’un 19 yaşındaki defans oyuncusu Ozan Tufan’ın 8 milyon euro bonservis bedeli ve 2 futbolcu verilerek transfer edilmek istendiğinin ortaya çıkmasının ardından yönetime içerden ve dışarıdan gelen eleştiriler, Trabzonspor’a geri adım attırdı.

Balıkesirspor maçından sonra dönüşte Bursa’da Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ile Ozan Tufan konusunda görüşen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bu görüşmeden bir sonuç alamadı.

Bu arada yönetim kurulundan da özellikle mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih’in yüksek maliyetli transferlere kulübün bütçesini gerekçe göstererek karşı çıktığı ileri sürüldü. TFF’nin de gelecek sezondan itibaren uygulamaya koyacağını duyurduğu 14 yabancı kuralını açıklaması, Trabzonspor’un bir çok pahalı yerli transferi de rafa kaldırmasına sebep oldu.

Devre arasında maliyeti kulübe çok fazla yük getirmeyecek isimleri alma konusunda görüş birliğine varan yönetim ve teknik kadro, sezon sonu için listeyi de şimdiden hazırlamaya başlayacak. Teknik direktör Ersun Yanal’ın istekleri doğrultusunda kaliteli yabancılarla kadrosunu güçlendirecek olan bordo mavililer, yerli oyuncuları da gurbetçi ağırlıklı seçecek.

Bordo mavililerin gündeminde Akhisar Belediyespor'dan Uğur Demirok, Eskişehirspor’dan Aytaç Kara, Kayserispor’dan kaleci Hakan Arıkan gibi isimler bulunduğu belirtildi.

ÖZAK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Bu arada özellikle son olaylı genel kurulda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, "Bundan sonra en azılı düşmanım” diye nitelediği eski başkan Faruk Özak, sessizliğini bozdu ve yönetime ağır eleştiriler getirdi. Ak Parti Trabzon Milletvekili Özak, yerel gazetelere herkesi çok kritik günlerden geçen Trabzonspor’un etrafında birleşmeye çağırırken şunları söyledi:

"Kişilerle hiçbir sorun olmaz. Biz hesabımızı görürüz. Bu kulüp bizi büyüttü, biz bu kulübü büyüttük. Bu kulüp için mücadele etmemiz gerekiyor. Önemli olan kulüp nereye gidiyor? Battı mı? Yarın lisans çıkarabilecek mi? Beni bırakın. Adam bana ne derse desin. Kulüp nereye gidiyor ona bakın? Transferler ve harcamalar bilinçsizce yapılıyor. Sadri Şener’den kalan takım bu takımı yener mi? Yener. 200 milyon da cebinde kalırdı. Bu bir acemiliktir veya kötü niyettir. Bunlara mani olun. Bu takıma Erkan Zengin’i ne yapacaksın? Sende 5 tane var ondan. Kulübü bırakmamak lazım. Trabzonspor camiası küçük düşürüldü. Bu marka 45 yılda ortaya çıkarıldı, bir yılda yerle bir edildi. Bu kulübün ilk profesyonel oyuncusuyum. Her alanda varız. Bu kulüp için hamallık yaptık, ölene kadar da hamallık yaparız."

DHA