Tükenişin öyküsü...

Tükenişin öyküsü...

Süper Lig'in 29. haftasına kadar lider durumda olan Beşiktaş, son 3 maçta aldığı kötü sonuçla şampiyonluk umutlarını yitirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Torku Konyaspor'a taraftarlarının önünde 1-0 mağlup olan Beşiktaş, ligin son 3 haftasında büyük çöküş yaşadı.

Sezon başından itibaren şampiyonluk mücadelesinin içinde olan ve 29. haftaya kadar bu umutlarını koruyan siyah-beyazlı ekip, bu 3 haftada aldığı sonuçlarla şampiyonluk adına tüm umutlarını yitirdi.

Beşiktaş, bu süreçte zirveden hızla uzaklaşırken, Şampiyonlar Ligi için 2.'lik şansını da zora soktu.

TRABZONSPOR MAÇINDAN SONRA  DURUM TERSİNE DÖNDÜ
"Kara Kartallar", Trabzonspor karşısında alınan galibiyetin ardından büyük bir çöküşle karşı karşıya kaldı.

Rakibini deplasmanda Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in golleriyle 2-0 mağlup ederek 29. hafta sonunda 64 puanla averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, bu galibiyetin ardından hızla düşüşe geçti. Bu zorlu maçın ardından taraftarlarının kolay geçmesini beklediği Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarında kötü sonuçlar alan siyah-beyazlılar, şampiyonluktan uzaklaştı.

LİDERDİ 3.'LÜĞE DÜŞTÜ
Süper Lig'in 29. haftasında 64 puanla Galatasaray ile birlikte zirveyi paylaşan Beşiktaş, 32. haftada 66 puana ulaşabilirken, lider Galatasaray'ın 7 ve 2. sıradaki Fenerbahçe'nin de 4 puan gerisinde kaldı.

3 MAÇTA SADECE 2 GOL ATABİLDİ
Beşiktaş, büyük çöküş yaşadığı 3 haftalık periyotta hücumda da büyük sıkıntılar yaşadı.

Siyah-beyazlı ekip, bu 3 maçta rakip fileleri sadece 2 kez havalandırabildi. "Kara Kartallar"ın bu karşılaşmalardaki gollerini Jose Sosa ile Demba Ba atabildi.

ÜST ÜSTE 3 MAÇTA DA GOL YEDİ
Hücumda performansı düşen Beşiktaş'ın savunması da görevini yerine getirmekte zorlandı. Şampiyonluk şansının gittiği bu 3 maçta da kalesini kapatamayan siyah-beyazlı ekibin gol yeme oranı da yükselişe geçti.

GALİBİYET ORANI DA DÜŞTÜ
Son 3 haftada her yönden çöküş yaşayan Beşiktaş'ın galibiyet oranı da düştü.

Trabzonspor'u mağlup ederek 29. haftada 20. galibiyetine ulaşan siyah-beyazlı takım, bu maçın ardından galibiyete hasret kaldı. 3 maçta da taraftarlarını sevindiremeyen "Kara Kartallar"ın galibiyet oranı da yüzde 68,9'dan 62,5'e geriledi.