UEFA'dan Trabzonspor'a müjdeli haber!

UEFA'dan Trabzonspor'a müjdeli haber!
Güncelleme:

UEFA, Trabzonspor'un Avrupa Kupaları’ndan men edilmesine ve gelirlerinin yüzde 50’sine el konulmasına karşı yaptığı itirazı kabul etti. Kulübün yaklaşık 4 milyon euro'luk hak edişinin iade edilecek.

UEFA, bordo-mavili kulüp hakkında 2016'da finansal fair play anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenen şartları yerine getirmemesi durumunda 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarındaki UEFA organizasyonlarının birinden men edileceği kararı vermişti. Trabzonspor kulübü ise, "Bir suçtan iki ceza verilemez" diyerek kararı CAS'a taşımıştı.  

'ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIM'

Bu itirazın kabul edildiğini bugün kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu duyurdu. Ağaoğlu Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, "2016 yılında imzalanan ve 2018 yılına kadar olan süreyi kapsayan mutabakat anlaşmasına uyulmamasından dolayı ceza verilmişti. Biz de CAS'taki duruşmamız esnasında, 'Geçen sene şartlı katılım diyerek yüzde 50 paramızı kestiniz. Bu sene de aynı nedenden Avrupa kupalarından men cezası veriyorsunuz. Aynı suça iki defa ceza verilmez. Böyle bir şey yapmaya hakkınız yok' diyerek itiraz ettik. UEFA bizi haklı buldu ve o dönemki haklarımızı geri ödeme kararı aldı. Bu, hem hukuki hem de finansal anlamda kulübümüz adına çok önemli bir kazanım oldu" ifadelerini kullandı.