Sporda saatler değişiyor

Sporda saatler değişiyor

Türkiye'nin bu yıl kış saati uygulamasına geçmemesi, birçok alanda olduğu gibi sporda da zamansal farklılıklara yol açacak.

Türkiye'nin gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yürürlüğe  koyduğu ve sonraki yıllarda da bu şekilde devam etmesi kararlaştırılan söz konusu  uygulamasından, özellikle Avrupa futbol arenasında mücadele eden Türk takımları  etkilenecek.

 Söz konusu uygulamayla futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa  Ligi'nin bilinen saatlerinde değişim yaşanacak. Bu etki, özellikle geç oynanacak  deplasman maçlarında hissedilecek.
 
UEFA ev sahibini koruyor
 
Saat dilimi değişen ülkelerde UEFA, yayın gelirleri ve taraftar sayısı  gibi kriterlerini göz önüne alarak ev sahibi takımları koruyor. UEFA'nın daha  önce ev sahibi Rus ve Azerbaycan takımlarını korumak amacıyla maç saatlerinde  yaptığı değişiklikler, bundan sonra Türk takımları için de geçerli olacak.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Türkiye'de uzun zamandır klasikleşen maç  başlama saati 21.45, bundan böyle sona erecek. Yeni saat dilimi uygulamasıyla, bu  sezon Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş'ın evindeki maçları 20.45'te, deplasman  maçları ise 22.45'te başlayacak.
 
Türkiye'de UEFA Avrupa Ligi'nin rutin saatleri olarak bilinen 20.00  ile 22.05 de değişecek. Eskiden maçlarını 20.00'de oynayacak takımların iç saha  maçları 19.00'da, dış saha karşılaşmaları ise 21.00'de oynanacak.
 
Önceden müsabakaları 22.05'de başlayacak takımlar ise Türkiye'nin yeni  saat diliminde evlerinde 21.00, deplasmanda ise  23.05'de rakipleriyle  karşılaşacak.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele eden Türk takımlarından  Fenerbahçe, İngiltere temsilcisi Manchester United'ı perşembe günü 21.00'de  ağırlayacak.
 
Deplasmanda maça çıkacak Türk takımlarının maç saatleri ise bu hafta  daha geç başlayacak. Avrupa Ligi'nde perşembe günü Osmanlıspor, İspanya  deplasmanında Villarreal, Konyaspor ise konuk olacağı Portekiz temsilcisi Braga  karşısında maçlarına 23.05'te çıkacak.
 
Basketbol da ev sahibinin yanında
 
Basketbolda da THY Avrupa Ligi'nde yer alan Türk takımlarının evinde  oynadığı karşılaşmalar, benzer şekilde erken saatlere alınıyor.
 
Fenerbahçe, sahasında Rusya temsilcisi Unics Kazan'ı yarın 20.00'de,  Anadolu Efes ise  Yunan temsilcisi Panathinaikos Superfoods'u 4 Kasım Cuma günü  20.45'de ağırlayacak.
 
Maçlarına deplasmanda çıkacak takımlardan Galatasaray Odeabank ise 3  Kasım Perşembe günü İspanya'dan Real Madrid ile 23.00'de oynayabilecek.  Darüşşafaka Doğuş ise konuk olduğu Litvanya'dan Zalgiris karşısında, iki ülke  arasında sadece bir saat farkı olması nedeniyle daha erken çıkabilecek. 4 Kasım  Cuma günü oynanacak karşılaşma, 20.00'de başlayacak.
 
Saat diliminden kaynaklı bu uygulama, birçok Avrupa ülkesinin 26 Mart  2017 tarihinde yaz saatine geçmesine kadar devam edecek.

Etiketler spor saat