Denizlispor mucize peşinde !

Denizlispor mucize peşinde !

Geçen sezon averajla ligde kalan Denizlispor, bu sezon da yeni bir mucizenin peşinden koşuyor.

PTT 1. Lig’de geride kalan 29 haftanın 24’ünü düşme hattında geçiren ve kendi camiasının bile kümede kalma umudunu kestiği Denizlispor, son 8 maçta 14 puan toplayarak ateş çemberinden çıkmayı başardı.

Perşembe mesaisinde play off mücadelesi veren Adana Demirspor’u deplasmanda Brezilyalı yıldızı Leandrinho’nun golleriyle 2-0 yenen Denizlispor 29 puana ulaştı ve Şanlıurfaspor’u averajla geride bırakıp 15’inci basamağa yükseldi. Denizlispor’da 8 hafta önce göreve gelen ve bu periyotta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi ile 14 puanlık bir performans sergileyen teknik sorumlu Koray Palaz, “Her fırsatta bu takımın düşmeyeceğini söyledim. Aldığımız sonuçlar bunun göstergesi. Pazartesi günü sahamızda Karşıyaka’yı da yenerek kurtuluşa doğru bir adım daha atacağız” dedi.

Öte yandan yeşil-siyahlı futbolcular Adana Demirspor galibiyeti ile 10’ar bin TL galibiyeti hak etti. Yönetim, Karşıyaka derbisinin kazanılmasını halinde iki maçın primini birlikte dağıtacak. Denizlispor 1 gün izinden sonra hazırlıklarına yarın başlayacak.

LEANDRINHO SÜRPRİZİ

Bulgar golcü Genkov’un yokluğunda Adana Demirspor deplasmanında forvette Şaban’ı oynatmayı planlayan teknik sorumlu Koray Palaz, son dakikada değişikliğe gitti. “Şevki’nin son haftalardaki formu bizi bu değişikliğe zorladı” diyen Koray Palaz, şunları söyledi:

“Aslında maça Şaban’la başlamayı planlıyorduk ancak son anda Şevki’yi sağ kanada çekip, Leandrinho ile tek forvet oynadık. Şevki’nin yüksek formu nedeniyle gittiğimiz bu taktiksel değişiklik tuttu ve maçı kazandık. Adana Demirspor’un üzerimize geleceğini biliyorduk. Biz de hücum planlarımızı kantrataklar üzerine kurduk. Adana Demirspor kalecisi Fevzi, belki de sezonun en iyi maçını oynadı ve 5 net golümüzü önledi. Bu galibiyet ilaç gibi geldi.”