Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusuna onay

Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusuna onay
Güncelleme:

UEFA Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusunu kabul etti.

Türkiye'nin aday olduğu 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2028) Birleşik Krallık ülkelerinde düzenleneceği duyuruldu.

Ayrıca UEFA, Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusunu kabul etti.

Türkiye EURO 2028 adaylığından çekildi

Bugün 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası kararının açıklamasına kısa bir süre kala Türkiye, EURO 2028 için yaptığı adaylık başvurusunu çekti.  Türkiye'nin başvurusunu geri çekmesinin ardından Euro 2028'e teklif veren tek ülkeler İngiltere ve İrlanda oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İtalyan ve Türk Futbol Federasyonlarının Euro 2032 etabı için ortak teklif sunma isteklerini ortaya koyan 28 Temmuz tarihli duyuruya ek olarak, UEFA yönetimi bugün her iki kulübe de ortak tekliflerinin onaylandığını teyit eden bir yazı gönderdi. Usulüne uygun olarak alınmış ve UEFA İcra Komitesi tarafından değerlendirilmek ve değerlendirilmek üzere iletilecektir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortak teklif talebinde de belirttiği üzere, Euro 2028'e yönelik teklifleri geri çekilmiştir. Her iki turnuvanın da ödüllendirilmesi hâlâ İcra Komitesinin 10 Ekim'de Nyon'da yapacağı toplantıda onaylanmasını gerektiriyor. Bu toplantıdaki sunumlar, ihaleye varılmadan önce teklif sunumlarının içeriğinin gerektiği gibi dikkate alınacağı sürecin önemli bir parçası olacak. Bir karar."