Kayseri'de gülen taraf Kore

Kayseri'de gülen taraf Kore

Kore Cumhuriyeti, Küba'yı 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti.

2013 FIFA U-20 Dünya Kupası'nın açılış maçında Kore Cumhuriyeti, B Grubu'ndaki rakibi Küba'yı 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti ve turnuvaya üç puanla başladı.

2013 FIFA U-20 Dünya Kupası'nın resmi açılış maçında Küba ile Kore Cumhuriyeti Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda buluştu. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçın 7. dakikasında korner kullanan Küba'da golü Reyes attı.

Golden sonra Kore Cumhuriyeti baskısını arttırsa da ilk tehlikeli pozisyonunu 29. dakikada buldu. Cha Sukjae'nin vuruşunda top auta gitti. Üç dakika sonra ise Kang Sangwoo gole yaklaştı ama gole izin vermeyen isim Küba kalecisi Sanchez'di. Böylelikle mücadelenin ilk 45 dakikası 1-0 Küba üstünlüğü ile sona erdi.

Kore Cumhuriyeti'nin 51. dakikada kazandığı penaltıyı Kwon Changhoon gole çevirdi. 60. dakikada Kore'de oyuna Woo Jusung, sakatlanan Yeon Jeimin yerine dahil oldu. 66'da ise golün sahibi Kwon Changoon'un yerine oyuna dahil olan isim ise Kim Hyun'du.

Son 20 dakikada Kore Cumhuriyeti baskısını arttırdı. 70'de Küba'dan Diz Pe maçın ilk sarı kartını görürkenbeş dakika sonra ise takım arkadaşı Morales yerini Osmani Capote'ye bıraktı.

83. dakikada ise Anderson, Perez'in yerine oyuna girdi. 84'de Ryu Suengwoo ile Kore aradığı golü buldu ve 2-1 öne geçti. Geride kalan bölümde iki takım da yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı ve maçı Kore Cumhuriyeti kazandı.